Sosyal Medya

iPhone

iPhone 6S’te Sorun: Kendini Resetliyor!

Apple'ın yeni satışa çıkan iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'larında yeni bir sorun ortaya çıktı. Sorunun nedeni henüz anlaşılabilmiş değil.

Apple’ın yeni satışa çıkan iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’larında yeni bir sorun ortaya çıktı. Sorunun nedeni henüz anlaşılabilmiş değil.

Apple’ın Eylül ayında tanıttığı ve geçtiğimiz haftalarda 12 ülkede satışa sunulan yeni iPhone modelleri iPhone 6S ve iPhone 6S Plus hakkındaki ilk şikayetler sosyal medyada yer almaya başladı.
Sosyal medya platformlarında ve forumlarda dile getirilen iddialara göre, ortaya çıkan bir sorun telefonların kapanmasına sebep oluyor. Kullanıcıların açıklamalarına göre, cihazlar şarjlıyken dahi sebepsiz yere kapanabiliyor.

Çoğu kullanıcıya göre telefonu açmak için ‘hard reset’ (Home düğmesi ve güç düğmesini telefon açılana kadar basılı tutarak) işlemini gerçekleştirmek gerekiyor. Söz konusu sorunun donanımla mı, yoksa yazılımla mı ilgili olduğuna dair bir bilgi ise bulunmuyor.
iOS 9.0.1 ve iOS 9.0.2 güncellemelerinin iOS platformuna gelmesi ile birlikte bazı kilitlenme ve güvenlik sorunları çözülmüştü.

Ancak işletim sisteminde bazı küçük hataların kalmış olma ihtimali var. Apple ise konu hakkında henüz herhangi bir açıklama yapmadı.