Sosyal Medya

iPhone

iOS 17.2 yayınlandı ve Apple’ın yeni Journal uygulaması geldi!

Apple'ın yeni mobil uygulaması iOS 17.2 Yayınlandı. Mac ve Apple Watch dahil tüm Apple platformları için yazılım güncellemeleri artık yayında. Peki hangi yeni özellikler ve uygulamalar var? Apple'ın yeni Journal uygulaması nasıl?

iOS 17.2 yayınlandı ve Apple’ın yeni Journal uygulaması geldi!

Apple’ın yeni mobil uygulaması iOS 17.2 Yayınlandı. Mac ve Apple Watch dahil tüm Apple platformları için yazılım güncellemeleri artık yayında. Peki hangi yeni özellikler ve uygulamalar var? Apple’ın yeni Journal uygulaması nasıl?

Apple, iPhone işletim sisteminin en son sürümü iOS 17.2’yi birkaç hafta halka açık olarak test ettikten sonra şimdi resmi olarak tüm uyumlu cihazların kullanımına sunuyor. Yeni güncelleme ve özellikleri, aynı özelliklerin çoğuna sahip olan iPadOS 17.2 ve macOS 14.2 Sonoma da yer alanacak. Elbette akıllı saat tarafı da unutulmadı,  watchOS 10.2 de de artık indirilebilir durumda.

Bu seferki güncellemede en büyük değişiklik Journal adlı yeni bir çekirdek uygulamanın kullanıma sunulması.

Journal Uygulamasına geçmeden önce iOS 17.2’de neler var?

Apple iOS 17.2 güncelleme açıklasında şu ifadelere yer verdi.

“Bu güncelleme, yaşamınızdaki anlar üzerine düşünmenin ve anılarınızı korumanın yepyeni yolu olan Journal- Günlük’ü sunar. Bu sürüm, Eylem düğmesi ile Kamera iyileştirmelerinin yanı sıra iPhone’unuz için başka özellikler, hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemeleri de içerir.

Bazı özellikler, tüm bölgelerde veya tüm Apple aygıtlarında kullanılamayabilir. Apple yazılım güncellemelerinin güvenlik içeriği hakkında bilgi için lütfen şu web sitesine gidin: https://support.apple.com/kb/HT201222″ denildi.

Journal Uygulaması

Apple’ın bu uygulamayla yapmak istediği, “iPhone kullanıcılarının günlük tutma yoluyla memnuniyetlerini yansıtmalarına ve uygulamalarına yardımcı olmak. Apple, diğer uygulamalardaki etkinliklere dayalı olarak günlük girişleri için öneriler sunabildiği için Day One gibi üçüncü taraf tekliflerinden farklıdır.

iPhone’unuz, film rulonuzdaki fotoğraflarla dolu bir seyahatin kaydedilmesini önerebilir ve buna “dışarıda geçirdiğiniz gün hakkında en çok neyi hatırlayacaksınız?” gibi bir yazma istemi de eşlik edebilir. Cihazınız ayrıca bir antrenmandan sonra bir günlük girişi oluşturmanızı veya dinlediğiniz bir podcast bölümünü not etmenizi de önerebilir.

Üçüncü taraf geliştiriciler, Suggestions API’den yararlanarak kullanıcıları uygulamalarındaki etkinliklere göre günlük girdileri oluşturmaya teşvik edebilir. Apple, Journal uygulamasının uçtan uca şifrelendiğini ve tüm bilgilerin yerel olarak saklandığını söylüyor (ancak isterseniz her şeyi iCloud ile eşzamanlayabilirsiniz de). Kullanıcılar hangi uygulamaların Journal önerileri sunabileceğini de kontrol edebilecekler.

 

iOS 17.2’deki yenilikler yalnızca Journal uygulaması ile sınırlı değil. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’te Eylem düğmesini, konuşulan ifadeler için hızlı bir çeviri aracı görevi görecek şekilde tasarlayıp ayarlayabileceksiniz. Hatta sizinle aynı dili konuşmayan biriyle sohbet etmek için bile bunu kullanabilirsiniz.

 

Apple, tüm iPhone 13 ve iPhone 14 modellerinde Qi2 şarjı desteğini bu güncellemeyle kullanıma sunuyor (bildiğiniz gibi bu özellik iPhone 15 modellerinde zaten mevcut). Qi2 sertifikalı şarj cihazlarının MagSafe’in 15W kablosuz şarj hızlarıyla eşleştiği söyleniyor. Qi2 şarj cihazları yaygınlaştıkça, hem iPhone hem de Android kullanıcılarının telefonlarının pillerini hızlı bir şekilde doldurmaları artık daha kolay olacaktır.

 

iPhone 15 Pro kullanıcıları Apple Vision Pro’nun Fotoğraflar uygulamasında 3D olarak görüntülenebilen uzamsal videolar çekebiliyor (kulaklığı bir kez deneyebildiğinizde). Siri güncellemesi sayesinde artık Sağlık verilerine sesinizle erişebilecek ve bunları da kaydedebileceksiniz. Apple Music, Mesajlar ve Hava Durumu uygulamaları da birkaç yeni özellik kazanırken, PDF’ler ve diğer formlar için Otomatik Doldurma güncellemesi çok kullanışlı olabilir.

 

Apple watchOS 10.2’yi de artık kullanıma sunuldu. Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 artık Siri aracılığıyla Health uygulaması verilerine günlüğe kaydedebiliyor ve bu verilere erişebiliyor (her iki cihaz da daha fazla gizlilik için cihazdaki Siri isteklerini işliyor). Siri’den önceki gece ne kadar uyuduğunuz, adım sayınız ve o gün için egzersiz yüzüğünüzü kapatıp kapatmadığınız gibi konularda bilgi isteyebilirsiniz. Ayrıca Siri’ye kilonuz, aldığınız ilaçlar ve vücut sıcaklığınız gibi verileri kaydetmesi talimatını da verebilirsiniz. Bu istekler şimdilik İngilizce (ABD) ve Mandarin Çincesi olarak mevcuttur ve daha fazla dil desteği de sunulacak.

 

Diğer yeni Apple Watch özellikleri arasında, Müzik veya Podcast’lerden bir şeyler çalan yakındaki bir 2. nesil HomePod veya HomePod mini’den Şu An Çalınan içeriği otomatik olarak görüntüleme yeteneği de yer alıyor. Saat yüzlerini değiştirmek için kaydırmanıza izin verecek bir ayarı etkinleştirebilirsiniz. Ayrıca çoğu Fitness+ antrenmanında müziğin ses düzeyine mi yoksa antrenörün sesine mi öncelik vereceğinizi seçebileceksiniz.