Sosyal Medya

iPhone

Apple, “Çalınan Cihaz Koruması” özelliğini içeren iOS 17.3’ü piyasaya sürdü

Çalınan iPhone'lardaki kişisel verileri korumak için yeni hırsızlık koruması özelliğini getir yeni iOS 17.3 güncellemesi yayınlandı. Peki bu yeni kişisel veri hırsızlığının önüne geçecek özelliği nasıl kullabiliriz?

Apple, “Çalınan Cihaz Koruması” özelliğini içeren iOS 17.3’ü piyasaya sürdü

Çalınan iPhone’lardaki kişisel verileri korumak için yeni hırsızlık koruması özelliğini getir yeni iOS 17.3 güncellemesi yayınlandı. Peki bu yeni kişisel veri hırsızlığının önüne geçecek özelliği nasıl kullabiliriz?

Bugün Apple sistem güncellemeleri için büyük bir gün: Şirket, iOS 17.3 ve iPadOS 17.3’ün yanı sıra daha mütevazı watchOS 10.3 ve macOS Sonoma 14.3 güncellemelerini yayınladı. Bu iOS güncellemeleri mütevazı bir yenileme olsa da dikkat çekici bir özellik sunuyor.

“Çalınan Cihaz Koruması” özelliği geldi!

Yeni güncelleme  “Çalınan Cihaz Koruması” adı verilen yeni bir özellik getiriyor. Bu özellik, çalınan bir iPhone veya iPad’in yerini tespit etmek için değil, hırsızların kişisel verilerinize erişmesini engellemek için kullanılacak bir özellik olacak.

Bu yeni özellik, ilk olarak iOS 17.3’ün geliştirici beta sürümünde ortaya çıktı ve aslında oldukça da kullanışlı.

Birisi iPhone veya iPad’inizi çalmayı başarırsa ve siz de OS 17.3’e güncellediyseniz, Face ID veya Touch ID erişimini zorlayarak onları sistemden kilitleyebilirsiniz.

Bu, parolanıza sahip olsalar bile çalışabilecek, böylece kendi biyometriklerini cihaza giremezler ve sizi kilitleyemezler.

Yazılım, telefon ya da tabletin yabancı bir yerde olduğu anlaşılırsa, parolayı değiştirmeden önce otomatik olarak bir saatlik bir güvenlik gecikmesini zorunlu kılıyor. Çalıntı Cihaz Koruması hırsızların işlerini yapmalarını engellemeyecek ama işlerini zorlaştıracak. Bu yardımcı özellik artık, hem iPhone’lar hem de iPad’ler için kullanılabilir durumda.

Güncelleme ayrıca Apple Music’e ortak çalma listeleri, AirPlay otel desteği, optimize edilmiş çarpışma algılama ve Siyahi Tarih Ayı’nı kutlamak için yeni duvar kağıtları getiriyor.

Bu güncelleme de güvenlik açısında ne kadar mükemmeldir bilemiyorum, zira iOS 17.2 yayınlanalı sadece bir ay kadar oldu.

iPhone Çalınan Cihaz Korumasını nasıl etkinleştiririm?

Diğer iOS 17 sürümleri gibi, 2018’den itibaren bir iPhone Xs, iPhone Xs Max veya iPhone XR’ye ya da iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14 ve iPhone 15’in herhangi bir sürümüne ihtiyacınız var.

Ayrıca iPhone SE’nin ikinci ve üçüncü nesil modellerinde de çalışıyor. iPadOS 17.3’e tarafına gelince, beşinci nesil ve üzeri iPad Mini, altıncı nesil ve üzeri standart iPad, üçüncü nesil ve üzeri iPad Air ve tüm iPad Pro modelleri de dahil olmak üzere çok sayıda model bu güncellemeye uygun.

Güncellemenin indirilebilir olup olmadığını görmek için sistem ayarlarınızı kontrol etmeniz gerekiyor.

Çalınan Cihaz Korumasını açma seçeneğini,

  • Ayarlar menüsünde “Face ID ve Parola” altında bulabilirsiniz.
  • Aşağı kaydırıp “Çalınan Cihaz Koruması”na dokunun ve “Kapalı” etiketinin “Açık “a dönüşmesini sağlayın

İşlem kadar basit. Başka bir kurulum gerekmiyor.