Sosyal Medya

iPhone

iPhone Açığı Twitter ve Snapchat’i Etkiledi

iPhone'un mesajlar uygulamasının çökmesine neden olan açığın, Twitter ve Snapchat uygulamalarını da etkilediği ortaya çıktı.

iPhone’un mesajlar uygulamasının çökmesine neden olan açığın, Twitter ve Snapchat uygulamalarını da etkilediği ortaya çıktı.

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS’te geçtiğimiz gün çok ilginç bir açık bulunmuştu. Karakter dizisi ile iPhone’un mesajlar uygulaması çökertilebiliyordu. Apple bu açığı güncelleme yayınlayarak düzelmek yerine kullanıcılarına alternatif bir çözüm yolu önermişti.

Apple’ın Siri ile mesajlar uygulamasını düzeltme çözümünden sonra bu karakter dizisinin iOS’teki Twitter ve Snapchat uygulamalarını da çökerttiği ortaya çıktı. Reddit gibi çeşitli forumlarda kullanıcılar, mesajlar uygulamasını çökerten karakter dizisi ile Twitter hesaplarına mention geldiği zaman Twitter uygulamasının çöktüğünü dile getirdi.

Ayrıca kullanıcılar yine aynı karakter dizisi ile Snapchat hesaplarına gönderilen içerikler ile Snapchat uygulamasının çöktüğünü de dile getiriyor. Şu an için Apple cephesinden konuyla ilgili bir açıklama bulunmuyor. Bakalım ilerleyen günlerde iOS kullanıcılarını çaresiz bırakan bu açık için bir güncelleme yayınlanacak mı?

crash