Sosyal Medya

iPhone

Bir sonraki iPhone’da 120Hz ekrana ne dersiniz?

Bir sonraki iPhone'da 120Hz ekrana ne dersiniz? Bir sonraki iPhone'da hangi özellikler olabilir? 120 Hz'lik iPhone için kullanılacak batarya?

Bir sonraki iPhone 120Hz ekrana ve daha iyi düşük ışıklı fotoğraflara sahip olabilir

Ayrıca gelişmiş bir Face ID ve büyük bir batarya da beklenebilir. Bir sonraki iPhone’da neler var?

Bir sonraki iPhone modelinde kozmetik açıdan yeni bir tasarım, 5G ve LIDAR gibi daha fazla özellikler içerebilir.EverythingApplePro ile tarihsel açıdan bakıldığında söyledikleri doğru çıkan Max Weinbach bir sonraki 2020 iPhone yenilemesinde özellikle PRO modellerin olacağını iddia ettiği bir dizi ayrıntıyı paylaştı.

Bu üst seviye 6.1 inç ve 6.7 inçlik akıllı telefonların Galaxy S20‘ye benzer şekilde 120Hz yenileme hızlarına sahip bir avuç rakipten ibaret olduğunu biliyoruz. Apple bu yıla kadar 90Hz gibi rakiplerine göre daha düşük bir hızlarda kaldı. Ancak bunun ötesine geçmek istiyor.

Öte yandan bir sonraki iPhone modelinde daha çok kamera performansları daha büyük gelişme kaydedecek. Daha hızlı otomatik odaklama, daha iyi görüntü sabitleme ve loş ışıklı çekimler için gürültüyü azaltan yeni nesil Akıllı HDR ile düşük ışıklı fotoğrafçılıkta gelişme kaydetmişlerdi. Şimdi ise bunlara;

Otomatik netlemeyi geliştirmek için LiDAR kullanımı, 3X optik telefoto zoom ve rafine dijital zoom gibi daha fazla fotoğraf güncellemesi de eklenebilir. Bununla birlikte daha yüksek çözünürlük beklenmiyor. Apple’ın test ettiği 64MP sensördeki otamatik odaklama performansı konusunda hayal kırıklığının olduğu belirtiliyor.

Bir sonraki iPhone'da 120Hz ekrana ne dersiniz?

En temel modellerde sadece iki arka kamera olacak ve OLED ekranları olmasına rağmen LiDAR ve telefoto çekimi olmayacak…

Diğer yükseltmeler daha az dramatik ama işlevsel olabilir. Zira Face Id sensör dizisi daha küçülecek ve daha geniş açılarda çalışabilecek. Yani masanızda otururken telefon kilidini açmanız belki de mümkün olacak.

Büyük pil olmazda olmaz olabilir. 6.7 inçlik 120Hz’lik ekrana güç 4.400 mAh’lik bir batarya ile sağlanacak.

Sonuç olarak bu sızıntı bilgilerinin doğru olup olmadığının bir garantisi olmamakla birlikte, genel anlamda kullanıcıların Apple’dan bu kez daha radikal olmamakla birlikte performans odaklı yenilikler beklediğinin de bir göstergesi…