Sosyal Medya

iPhone

Bir sonraki iPhone’da Samsung periskop lens kullanılabilir!

Bir sonraki iPhone'da Samsung periskop lens kullanılabilir. Apple iyileştirilmiş yakınlaştırma işlevine sahip bir iPhone için Samsung Periskop Lens kullanabilir.

Bir sonraki iPhone bir Samsung periskop lens içerebilir

iPhone 12 mutfaktaki tazeliğini koruya dursun daha şimdiden söylenti değirmeninde yeni şeyler duyulmaya başladı bile. Apple’ın bir sonraki adımında Samsung’un periskop lensleri var.

Digitimes, Apple’ın sonraki cihazlarının kamera kurulumunu iyileştirmek istediğini ve bunu yapmak istediği yöntemin telefonlarının yakınlaştırma yeteneklerini artırmak olduğunu bildirdi.

Görünüşe göre Apple, bu işlevi kendi başına inşa etmek yerine, bunu gerçeğe dönüştürmek için Güney Koreli şirketlerle ortaklık yapmayı düşünüyor. Ve hiçbir şey sonuçlandırılmamış olmasına rağmen, Apple bir Samsung periskop lens kullanabilir.

Böyle bir anlaşma olsa bile, şimdi den elbette bunun iPhone 13’te kesin olarak kullanılacağını söylemek zor olabilir. Yine de Apple’ın optik zoom lensin cihazlarında yer vermek istemesi şaşırtıcı olmaz…

Apple, ürünlerini oluşturan ürünlere rakiplerinin çoğundan daha ölçülü bir yaklaşım benimsiyor. Bir anlam hemen kendi cihazlarında yer vermek yerine teknolojisinin olgunlaşmasını bekliyor.

Bu nedenle Apple’dan yeni teknolojiler nadiren görürsünüz. Katlanabilir telefonlar, açılır selfie kameraları veya ekran altı parmak izi tarayıcıları gibi şeyler yani…

Bunun iki sonucu var daha güvenli teknolojileri cihazlarında kullanarak daha güvenli ürün sunmak…Bir de özellikleri uzun vadeye yayarak daha fazla cihaz ve sürdürülebilirlik yakalamak…

Bu güzel bir strateji gibi durabilir ancak kullanıcılar bir sonraki cihazda istediği yenilikleri görmediğinde de cihazlarını hemen yükseltmek istemeyebilir. Bu da bir dezavantaj olarak karşımıza çıkıyor.

Apple’ın yakında çıkacak telefonlarına bir Samsung periskop lensi veya başka bir optik kamera eklemeyi düşünmesi biraz sürpriz.

Bu sadece güvenilir ve yaygın olarak kullanılan bir teknoloji değil – örnek olarak Huawei’nin P serisi telefonlarını ela alırsak- aynı zamanda birçok iPhone sahibine yükseltme yapmak için sağlam bir neden sunacaktır.

Öyle yada böyle bilmediğimiz şey bunun kiminle ve ne zaman kullanacağı, bildiğimiz şey ise artık iyileştirilmiş yakınlaştırma işlevine sahip yeni bir iPhone er yada geç gelecek…