Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin neden düşüyor? Kripto Paralar Yaklaşık Yüzde 25 Değer Kaybetti!

Bitcoin neden düşüyor? Kripto Paralar Yaklaşık Yüzde 25 Değer Kaybetti! Bitcoin son 24 saatte 40 bin dolar seviyesinden geri döndü, Etherium'daki düşüş ise 3900 dolar seviyelerine kadar geldi.

Bitcoin’de Tarihi Düşüş! Sert şekilde düşen kripto para borsasında neler oluyor?

Bitcoin son 24 saatte 40 bin dolar seviyesinden geri döndü, Etherium’daki düşüş ise 3900 dolar seviyelerine kadar geldi.

Analistlere göre kritik seviye olarak gösterilen 46 bin bandı çoktan kırıldı. İkinci önemli kripto para Etherium’da da benzer şekilde 4 bin dolar bandının altına inildi.

Peki gece geç saatlerde neler oldu?

Kripto para borsasını takip edenler özellikle söz konusu hızlı düşüşün nedenlerinin ne olduğunu anlamakta oldukça zorlandı. Sabah saatlerine gelindiğinde ise yüzde 20’lik bir düşüşle karşılaşan normal kripto para yatırımcıları büyük bir şokla güne başladılar.

Özellikle USDT – Tether / TRY tarafında ise dolara endeksli olduğu düşünülen StabilCoin olmasına rahmen 16.900TL rakamlarına ulaşıldı.

Elinde USDT olanların büyük bir çoğunluğu gece yarısını fırsata çevirip özellikle kripto para borsasındaki sert düşüşün yaralarını Tether tarafındaki yüzde 10’ları bulan artışla kapatmaya çalıştılar…

Bitcoin Neden Düşüyor?

Analistlere göre FED’in sıkılaşmaya başlayacak olması tüm varlık fiyatlarında sert düzeltmelerin gelmesine sebep oldu. Buna ek olarak Büyük kripto para borsa yöneticilerinin ABD Finansal Hizmetler Komitesi’nde ifade verecek olmasına da bunu hızlandırdı…

Özetle, Kripto para piyasasındaki düşüşle ilgili analistler iki gelişmeyi ön plana çıkarıyor. Bazı analistler birkaç aydır devam eden yükselişin ardından bir düzeltmenin beklendiğini belirtirken, Fed’in enflasyondaki geçicilik vurgusunu terk edip varlık azaltımını hızlandırması ve 2022’de yapması beklenen faiz artışlarının varlık fiyatlarını etkilediğine dikkat çekiyor.

Öte yandan, ABD’de piyasa yapıcıların önde gelen kripto para borsaları FTX, Binance, Coindesk üst düzey yöneticilerinin Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi’nde ifadeye çağırmasının da endişe yaratmış olabileceği düşünülüyor. Komite’nin Başkanı Maxine Waters, düzenlenmemiş bir piyasa olması nedeniyle kripto paralara karşı eleştirileriyle biliniyor.