Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin rekor tazeledi, Bitcoin’de yükşeliş sürecek mi?

Son zamanlarda hızlı bir yükseliş gösteren Bitcoin ile ilgili Balance Network CEO’su Ahmet Akkaya açıklamalar yaptı. “2024 yılı kripto piyasasına yatırımcıların özlediği günleri geri getirdi.

Bitcoin rekor tazeledi, Bitcoin’de yükşeliş sürecek mi?

Balance Network CEO’su Ahmet Akkaya, Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine ulaşan Bitcoin’i Yorumladı…

Son zamanlarda hızlı bir yükseliş gösteren Bitcoin ile ilgili Balance Network CEO’su Ahmet Akkaya açıklamalar yaptı. “2024 yılı kripto piyasasına yatırımcıların özlediği günleri geri getirdi. Yeni yıla 42 bin Dolar seviyelerinden başlayan Bitcoin, Aralık 2020’den beri aylık bazda en yüksek kazancı Şubat ayında gerçekleştirdi. %43,5’ luk artış ile ayı 61 bin dolar seviyelerinde kapattı.

Bitcoin 5 Mart günü ise, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin doların üzerine çıktı ve yatırımcılarını mutlu etti. Aynı dönemde günlük işlem hacimlerinin 47 milyar Dolar’dan 250 milyar Dolar seviyelerine yükselmesi ile kripto piyasasındaki en hareketli günlerden birine tanıklık ettik.

Piyasadaki hareketliliğin baş aktörü olarak Amerika’da SEC onayından geçen Spot Bitcoin ETF’lerini gösterebiliriz. ETF’lerin onaylanması ile birlikte Grayscale, Fidelity ve Blackrock gibi varlık yönetim şirketlerinin yönetimindeki BTC adedi 700 binin üzerine çıktı. Bu da piyasaya para girişinin olduğu anlamına gelmekte ve Coinshares verileri de bu durumu doğrular nitelikte. Veriler sadece 26 Şubat haftası piyasaya 1,84 milyar Dolar para girişinin olduğunu ve bunun 1,73 milyar Dolarlık kısmının adres olarak Bitcoin’e yöneldiğini gösteriyor. Aynı dönemde Ethereum ise 85 milyon Dolarlık para girişi ile en çok beslenen ikinci kripto para durumunda.

Sektörde yılın en önemli olaylarından biri olan Bitcoin halvingine bir buçuk aydan az bir zaman kalması ise yatırımcıları piyasanın yönü konusunda ikiye bölmüş durumda. Bir kısım halving sonrası kısa vadede kripto para fiyatlarında sert düşüş beklerken, halvingin fiyatları olumlu etkilemesini ve yükseliş ivmesinin devam etmesini bekleyenlerin sayısı da azımsanamayacak seviyede.

Halvingi bir kenarda tutarsak, çoğunluk yatırımcının piyasa yönüne dair beklentisi 2025 ortasına kadar verimli bir dönem geçireceğimiz yönünde. Boğa sezonu ne zaman başlar ya da başladı mı net bir kanıda olmak zor ama; piyasadaki olumlu hava, sıcak para girişinin olması, tazelenen rekor seviyeler, sektörü olumsuz etkileyecek olay ve haberlerin hemen hemen tükenmiş olması gidişatın yukarı yönde olacağı beklentisini doğuruyor.

Global ölçekte bunlar yaşanırken, biz de Türkiye kripto ekosistemi olarak kripto para yasasını beklemekteyiz. Önümüzdeki günlerde detaylarını öğrenebileceğimiz ve TBMM’ye sunulan kripto para yasa tasarısının yerel seçimler sonrası yasalaşması bekleniyor. Yatırımcılar ve sektördeki şirketleri yakından ilgilendiren yasa tasarısı hakkında Sayın Mehmet Şimşek’in,

“engelleyici değil, düzenleyici bir sistem yaratmaya çalıştıklarını, SPK’nın lisans verici kurum olacağını düşündüklerini” söylemesi yatırımcıları bir miktar rahatlatmış gözüküyor.”