Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin’in Son Kalan %10’luk Arzı Kıtlık Başlatabilir mi?

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü'nün günlük değerlendirmesi...Bitcoin’in 43.000 $ seviyesinden itibaren başlayan fiyat toparlanmasının ardında kurumsalların ve balina hesapların alışlarının olduğunu zincir verilerinden görebiliyoruz. 

Bitcoin’in Son Kalan %10’luk Arzı Kıtlık Başlatabilir mi?

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü’nün günlük değerlendirmesi…

Bitcoin’in 43.000 $ seviyesinden itibaren başlayan fiyat toparlanmasının ardında kurumsalların ve balina hesapların alışlarının olduğunu zincir verilerinden görebiliyoruz. Henüz bireysellerin yeteri kadar katılmadığı bu harekete yakında arz kıtlığı yaşanması durumunda bireyseller BTC alımlarını daha yüksek fiyattan gerçekleştirebilirler. En temel nedeni; borsalarda tutulan BTC miktarı 3 yılın en dip seviyesine indi ve 21 milyonluk maksimum arzın son kalan yüzde 10’luk kısmı ise günden güne artan talep karşısında önemli kıtlığa yol açacağını düşünüyoruz.

Zaman zaman haber bazlı dalgalanmalar yaşansa da kurumsallar BTC alımlarını yapmayı bırakmadı ve son olarak MicroStrategy 5050 adet BTC alımını 48.000$ seviyesinden gerçekleştirdi. Oluşan bu haber bazlı dalgalanmalara karşı 46.000 $ ve 43.000 $ seviyelerinde dikkatli olmak gerekir. Özellikle SEC’de bekleyen Ripple davası, Coinbase’e gönderilen dava mektubu ve askıdaki ETF başvurularında yaşanabilecek olumsuz bir gelişme sektörün dinamiklerini etkilediği için FUD haberleri dediğimiz olumsu haberler silsileleri mayıs ayında yaşandığı gibi tekrar ihtimaller dahilinde. Bu bölgelerin aşağısına sarkması seyri veya ivmeyi bozacağından ihtiyatlı olmak önerilir. Golden Cross adı verilen ve tüm piyasanın takip ettiği 50 ve 200 günlük hareketli ortalama kesişimi 46.000 $ seviyesinde gerçekleşti. Yine de şu sıra Ethereum’un geri planda kalması ve aktif – yeni adres rasyolarının artışa geçmesi şu sıra ETH’nin BTC’ye göre daha iyi performans sergilemesini sağlayabilir.