Sosyal Medya

Kripto Para

BtcTurk’ten COPA’ya 210 Bin Dolarlık Fon Desteği

Türkiye’yi Bitcoin ile tanıştıran ve 5 milyona yakın kullanıcısı bulunan BtcTurk, kriptopara ekosistemine kâr amacı gütmeden destek vererek, üyelerine açık patent stratejisi sunan COPA’ya 210 bin dolarlık fon sağlayarak sponsor oldu.

BtcTurk’ten COPA’ya 210 Bin Dolarlık Fon

Türkiye’yi Bitcoin ile tanıştıran ve 5 milyona yakın kullanıcısı bulunan BtcTurk, kriptopara ekosistemine kâr amacı gütmeden destek vererek, üyelerine açık patent stratejisi sunan COPA’ya 210 bin dolarlık fon sağlayarak sponsor oldu.

Türkiye’de Bitcoin ve kriptoparaların kolayca ve güvenle alım satımının yapılabildiği BtcTurk, kriptopara teknolojilerinin gelişmesini ve benimsenmesini teşvik etmeyi amaçlayan ve kâr amacı gütmeyen The Cryptocurrency Open Patent Alliance’a (COPA) 210 bin dolarlık fon sağladı. Patentleri kriptopara birimlerinin inovasyonu önünde bir engel olarak gören COPA, patentlerin kaldırılmasını amaçlar ve kriptopara teknolojisinin geliştiriciler, mühendisler ve tasarımcılardan oluşan bir topluluğun ortak çabalarına dayandığını kabul eder.

COPA, Jack Dorsey’nin kurucusu olduğu Block tarafından 2020 yılında kurulmuştur. COPA, temel kriptopara teknolojilerinin patentler ile kısıtlanmasının, patentlerin çıkar amaçlı kullanarak kriptopara teknolojilerinin gelişmesini, ücretsiz kullanılabilirliğinin tehdit edilmesinin önüne geçmek ve açık bir patent stratejisi sunmak amacıyla kurulmuştur.

BtcTurk, COPA’nın destekçileri arasında yerini aldı

BtcTurk, sağladığı fon ile COPA’nın diğer destekçilerinden olan Meta, Quarius, Coinbase, Block ve Microstrategy’nin bulunduğu platin üyeler arasına katıldı. Böylece BtcTurk, başta Bitcoin olmak üzere kriptoparalara verdiği destek ile kriptopara dünyasına yeni girmiş şirketlerin yanında olurken kripto dünyasının ilerlemesine de katkıda bulunacak.

BtcTurk Baş Hukuk Müşaviri Ayça Aktolga Öztürk; yapılan destek ile ilgili değerlendirmede bulundu: “Sektörün temellerini ve kripto varlık teknolojileri geliştiricilerini korumak için, marka-patent mevzuatını kötü niyetli olarak kullanan ve durumdan faydalanan patent trollerine karşı durmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu yasal korumayı kaldıraç olarak kullanarak. COPA’nın konuya yaklaşımını çok değerli bularak, kuruluşa ve ekosisteme destek sağlamaktan heyecan duyduk.”

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri; Yeni nesil hizmet anlayışıyla 5 milyona yakın kullanıcıya en iyi hizmeti sunarken, sektör için de katma değerli işler yapmaya devam ettiklerini belirterek şu değerlendirmede bulundu:

“Sektörün geleceğine ışık tutmak için her daim çalışıyor ve sektörün küresel gelişimine katkı sunuyoruz. Kripto varlık teknolojilerinin temel taşlarını ve geliştiricilerini korumak amacıyla marka-patent konusunda kötü niyetli kullanımlara da karşı durmanın önemine inanıyoruz. Bu yaklaşımla, Bitcoin başta olmak üzere kriptopara teknolojilerinin ve inovasyonunun önünü açmak için çalışan COPA’ya 210 bin dolarlık fon sağlayarak paydaşı olduğumuz kripto varlık ekosisteminin şirketimize yarattığı katkıyı kripto varlık ekosistemine geri kazandırmak istedik. Fon desteğimizin yanı sıra hem yargı süreçlerinde hem de bu inisiyatifin kripto varlık teknolojilerinin temel taşlarını ve geliştiricilerini korumak amacıyla atacağı her türlü adımda COPA ile iş birliği içerisinde olacağız. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde COPA’dan gelecek taleplere açık olacağız ve marka-patent konusundaki mevzuatı kötü niyetli şekilde kullananlara karşı başlatılan yargılama süreçleri ile atılan yasal adımlara farklı mecralarda destek olmaya devam edeceğiz.”