Sosyal Medya

Donanım

Blackmagic, Cep Sineması Kameraları için dikey video desteğini duyurdu!

Blackmagic Pocket Cinema Cameras güncelemesi Blackmagic Camera 8.1'i yayınlandı. Güncelle ile dikey video desteği gelmiş oldu.

 

Blackmagic, Cep Sineması Kameraları için dikey video desteğini duyurdu!

Blackmagic Pocket Cinema Cameras güncelemesi Blackmagic Camera 8.1’i yayınlandı. Güncelle ile dikey video desteği gelmiş oldu.

Blackmagic Design bugün, Blackmagic Pocket Cinema Kamera‘lara dikey en-boy oranlı video desteği ekleyen ve kullanıcıların TikTok gibi platformlar için sinematik dikey video oluşturmasına imkan veren Blackmagic Camera 8.1 güncellemesini duyurdu. Bu güncelleme, kameranın ekran HUD’sinin otomatik dönüşünü özelliklere ekliyor ve dosyaları otomatik olarak dikey olarak etiketliyor. Böylece düzenleme için içe aktarıldıklarında doğru şekilde görüntülenirler, böylece hem dikey içeriği çekmeyi hem de düzenlemeyi çok daha kolay hale getirir. Blackmagic Camera 8.1 güncellemesi, şimdi Blackmagic Design web sitesinden indirilebilir durumda…

Blackmagic Camera 8.1 güncellemesi, müşterilerin kolayca TikTok, YouTube Shorts ve daha fazlası için sinematik içerik oluşturmasına olanak tanıyor. Güncelleme sonrası 9:16 ve 4:5 gibi dikey en boy oranlarını çekmek için Blackmagic Pocket Cinema Camera’yı döndürmeniz yeterli olacak. Ekrandaki HUD, kare hızı, deklanşör açısı ve kare kılavuzları gibi kritik bilgilerin kamera ters çevrildiğinde bile kolayca görüntülenmesi sağlanıyor.  Kullanıcılar dosyalarını DaVinci Resolve’a aktardıklarında, klipler otomatik olarak dikey olarak etiketlenecek, böylece zaman çizelgelerinde doğru şekilde görünücekler…

Blackmagic, Cep Sineması Kameraları için dikey video desteğini duyurdu!

 

Blackmagic Pocket Cinema Camera, basit bir video kameradan daha iyi zira, müşterilerin Hollywood benzeri uzun metrajlı filmleriyle aynı “görünümü” yaratmalarına olanak sağlayan profesyonel özelliklere sahip. Yüksek dinamik aralığı, harika düşük ışık performansı ve Blackmagic RAW’ın birleşimi, müşterilere hassas cilt tonları ve muhteşem organik renkler içeren uzun metrajlı film görüntüleri sunuyor. Kullanıcılar ayrıca, 4K, 6K G2 veya 6K Pro modeller, kolay odaklama için geniş 5″ LCD, SD kart ve CFast medya, harici USB-C medya disk kaydı, EF veya MFT lens yuvaları ve daha fazlası gibi gelişmiş özelliklere de sahip oluyor… Bitmedi, DaVinci Resolve Studio ayrıca düzenleme, renk düzeltme, sesli post ve VFX özellikleri sunuyor.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K, 4096 x 2160 doğal sensör çözünürlüğüne sahipken, 6K modelleri 6144 x 3456 doğal çözünürlüğe sahip. Kullanıcılar ister parlak güneş ışığı altında ister neredeyse hiç ışık olmadan çekim yapıyor olsunlar, 13 kademeli dinamik aralık 25.600’e kadar çift yerel ISO ile tüm aydınlatma koşullarında çarpıcı, düşük parazitli görüntüler sağlıyor. Ayrıca 6K modellerinde, sığ alan derinliği ve anamorfik lenslerle çekime olanak tanıyan daha büyük bir Super 35 sensör bulunuyor. Tüm bu modeller, müşterilerin tam çözünürlükte 60 fps’ye veya pencereli 120 fps’ye kadar çekim yapmasına olanak tanıyor. Blackmagic renk paleti ile birleştirilmiş harika bir sensör, kullanıcıların en pahalı dijital film kameralarıyla aynı görüntüleme teknolojisine sahip olacağı anlamına geliyor.

DaVinci Resolve 18.5 dört yeni yapay zeka aracı, 150’den fazla özellik yükseltmesi ve Kurgu sayfasındaki büyük güncellemeler dahil olmak üzere düzinelerce yeni araç sunuyor.

Yeni güncelleme ile Editörler artık anlatı içeriğine dayalı medyayı aramak için kliplerin içindeki sesi kopyalayabilir veya otomatik metne konuşma özelliğiyle zaman çizelgeleri için hızlı bir şekilde altyazı oluşturabilir. DaVinci Neural Engine AI ayrıca ses kliplerini sınıflandırmaya göre analiz edebilir ve otomatik olarak sıralayabilir ve Fairlight sayfasında ses parçaları artık daha hızlı karışım otomasyonu ve düzenleme için gruplandırılabilir.

BlackMagic ayrıca, hare ve örtüşme gibi yapıları azaltan optik düşük geçiş filtreli URSA Mini Pro 12K‘yı da piyasaya sürdü. URSA Mini Pro 12K OLPF modeli artık Netflix’in onaylı kamera listesinde de yer almaktadır.