Sosyal Medya

Otomobil

BMW, çip krizi yüzünden Android Auto ve CarPlay’siz teslimata başladı!

Devam eden çip sıkıntısı nedeniyle, Automotive News Europe'un son haberine göre BMW, Android Auto veya Apple CarPlay desteği olmayan bazı araçları geçici olarak sevk etmeye başladı.

BMW, çip krizi yüzünden Android Auto ve CarPlay’siz teslimata başladı!

Bazı BMW modelleri,  gecikmeleri önlemek için Android Auto veya CarPlay olmadan gönderilmeye başlandı. Bir anlamda çip krizinden etkilenen araçlar, “Haziran sonuna kadar” kablosuz bir güncelleme almış olacak.

Devam eden çip sıkıntısı nedeniyle, Automotive News Europe‘un son haberine göre BMW, Android Auto veya Apple CarPlay desteği olmayan bazı araçları geçici olarak sevk etmeye başladı. Şirketin Automotive News Europe’a yaptığı açıklamaya göre BMW, tedarikçilerini değiştirerek Android Auto veya CarPlay’i tam olarak desteklemeyen bir çip kullanmaya başladığı ve sonuçta; etkilenen araçların kablosuz olarak “en geç Haziran ayı sonuna kadar” bir yazılım güncellemesi alacağı söylendi.

9to5Google haberinde ise belirtildiği gibi, yakın zamanda satın aldığınız aracınızın etkilenip etkilenmediğini, aracın üretim kodunda “6P1” olup olmadığını kontrol ederek öğrenilebileceğinden bahsedildi. Ekilenen araçların tamamının 2022’nin ilk dört ayında üretildiği ve nihai varış noktalarının ABD, Fransa, İtalya, İspanya ve İngiltere‘de olduğu görülüyor.

BMW’nin teslimat zamanlarına sadık kalmak veya teslimatları geciktirmemek için bulduğu bu geçici çözümler aslında ilk değil. Geçen senede devam eden çip krizi nedeniyle bazı araçlardan “dokunmatik ekran” özellikleri çıkarılmıştı. Tesla’da geçen sene benzer şekilde bazı modellerden USB bağlantı noktaları olmadan bazı teslimatlar gerçekleştirmişti. Ford ise iklim kontrolleri olmadan Explorer SUV modelleri teslim etmişti.

BMW’nin eksik Android Auto ve CarPlay desteği olması bir dünya para ödeyen müşterileri için kötü bir durum ancak araçlarının zamanında teslim almak belki de onlar için daha kıymetli.