Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

BMW ‘En Akıllı Arabayı’ Üretmek İstiyor Çünkü?

Elektrikli arabalar ve özerk sürüş teknolojilerindeki gelişim otomobil üreticilerini en akıllı arabaları üretmek için ciddi bir yarışa soktu.

Alman otomobil devi BMW’de bu konuda ciddi bir niyet beyanı yapmış gibi görünüyor.

Bana göre de bu anlamda BMW’nin geleceğe baktığını söylemek mümkün. Alman otomobil devi rüzgar tüneli testleri ve yapay zeka konusundaki ekibini ve araştırmalarını zenginleştirecek. Bu kesin.

Ancak otomobil üreticilerini bu konuda düşünmeye ve yatırımlarını arttırmaya zorlayan öyle bir etken var ki duyunca şaşıracaksınız!

BMW gelecekteki rekabette otomobil üreticilerinden daha çok Uber gibi internet üzerinden kullanıcılar için hizmet eden devasa sistemleri görüyor. Nasıl yani demeyin.

Reuters’a konuşan BMW’den Kalus Froehlich “Bizim görevimiz internet üzerinden hizmet veren bu sistemlere teslim olmayacak iş modelleri geliştirmek olmalı tıpkı Apple’a üretim yapan Foxconn gibi otomobil üreticileride bu şekilde işleyen büyük bir organizasyona metal gövdeler inşa eden bir aracı durumuna düşmemeli” diyor.

Bu sistemin esiri olmamanın en iyi ve ideal yolunun ise “en akıllı arabayı inşa etmek” ve kullanıcıların bu sistemlerde ziyade kendi araçlarını kullanmalarını avantajlı hale getirmek diyor.

Görünüşe göre otomobil devleri artık daha az yakan araç yapmaktan ziyade daha çok yukarıda bahsettiğimiz sistemlerin esiri olmayacak çözümler üretmek için çevre dostu ve özerk otomobil inşa etmeye çalışıyor.

Bu konuda ne derece başarılı olacaklarını zaman gösterecek ancak ben ilk defa elektrikli araba ve özerk sürüş konusuna bu kadar farklı bir açıdan bakan bir açıklama gördüm. Siz ne dersiniz?