Sosyal Medya

Otomobil

BMW, kuantum bilgisayarlarını şaşırtıcı bir şey için kullanıyor!

BMW bileşen tedariğinde doğru zamanı tespit etmek kuantum bilgisayarlarını kullanmayı deniyor. Daha önce Volkswagen'in bunu denemişti...

BMW, kuantum bilgisayarlarını parça tedariği için doğru zamanı bulmakta kullanıyor!

BMW, Bileşenleri satın almak için en iyi zamanı bulmak için Honeywell makinelerini kullanıyor.

Kuantum bilgisayarlarının hesaplama yeteneklerinin hangi alanlarda kullanılabileceği konusunda farklı senaryolar var ama özellikle; otomobil üreticilerinin bunu bileşenleri tedarik etmek için doğru zamanı hesaplamak için kullanacakları pek çok kişinin aklına gelmemiştir.

Alman otomobil üreticisi BMW, tedarik zincirlerini optimize etmek için kuantum hesaplamayı benimsemeye başlıyor.

Dünyaca ünlü otomobil üreticisi üretimi kesintiye uğratmadan doğru zamanda satın alınacak en iyi bileşenleri belirlemesine yardımcı olmak için Honeywell sistemlerini test etmeye başladı bile. Tek bir tedarikçiden bileşenleri hızlı teslim almak mümkün olsa bile, benzer parçaları, aynı anda başka bir tedarikçiden belki daha ucuz alınabilir. İşte bu sorunu yeni Honeywell H1 makinesi ile çözmek isteyen BMW, mevcut seçenekler arasından en uygun seçimleri bu kuantum bilgisayarıyla çözmek istiyor.

Çeşitli tedarikçilerden gelen bileşenlerin kullanılabilirliğini ve fiyatlandırmasını izlemek, özellikle geleneksel bilgisayarlar için karmaşık bir görev olabilir, bu nedenle BMW; kuantum yaklaşımının üretim süreçlerini iyileştirmesine yardımcı olabileceğini düşünüyor. Kuantum hesaplamayı test eden ilk otomobil üreticisi elbette BMW değil. Volkswagen, daha iyi trafik yönetim sistemleri geliştirmek için teknolojiyi kullanmayı 2018 sonunda denedi.

Bunun dışında ayrıca BMW, 3 Serisi ve 5 Serisi’nin giriş seviyesi plug-in hibrit versiyonlarını duyurdu. 320e ve 530e Mart ayında piyasaya sürüldükten sonra, otomobil üreticisinin serisinde 15 BMW modeli ve plug-in hibrit sürücülü bir Mini versiyonda olacak.