Sosyal Medya

Otomobil

BMW’nin ilk tamamen elektrikli 7 serisi “BMW i7 xDrive60” tanıtıldı!

BMW i7 xDrive60, sürücüler için olduğu kadar yolcular için de birçok lüks içeriyor. Elbette başlıktaki fiyat ABD satış fiyatı ülkemize geldiğinde vergilerle bu fiyatın nereye varacağını kestirmek güç... İşte BMW'nin tamamen elektrikli 7 serisi hakkında ilk bilgiler..

BMW’nin ilk tamamen elektrikli 7 serisi 120.295 dolardan başlıyor

BMW i7 xDrive60, sürücüler için olduğu kadar yolcular için de birçok lüks içeriyor. Elbette başlıktaki fiyat ABD satış fiyatı ülkemize geldiğinde vergilerle bu fiyatın nereye varacağını kestirmek güç… İşte BMW’nin tamamen elektrikli 7 serisi hakkında ilk bilgiler..

BMW, Mercedes’in EQS‘sinin yanıtsız kalmasına izin vermiyor. Alman otomobil markası BMW, tamamen elektrikli ilk 7 serisi olan i7 xDrive60’ı tanıttı.

Uzun dingil mesafeli lüks sedan, 536HP sağlayan çift motor kurulumu, 4.5 saniyede 0-60 MPH sprint ve 300 millik bir ön EPA menzili ile sağlam bir performans sunuyor. Bununla birlikte, geleneksel 7 serisinde olduğu gibi, odak noktası yaratılmış maksimum konforu – buradaki en önemli farklardan birisi, bu lüks sürücüler için olduğu kadar şoförlü yöneticiler için de tasarlanmış durumda.

BMW i7 xDrive60

Sürücünün karşısında, 12,3 inçlik bir gösterge paneli ve 14,9 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı içeren kavisli bir çift ekran arayüzü yer alıyor. BMW burada akıllı telefon benzeri bir arayüz kullanıma sunuyor, ancak iklim ayarları ve dörtlü flaşörler gibi genel özellikler için dokunmaya duyarlı kontroller sağlayan yeni bir “Etkileşim Çubuğu” da bulabilirsiniz. Barın aydınlatmasını, gelen aramalar veya BMW’nin Akıllı Kişisel Asistanını (ilk kez arka koltuklardan dahil) çağırma gibi belirli olaylara tepki verecek şekilde özelleştirebilirsiniz de…

BMW i7 xDrive60

Yine de bahsettiğimiz gibi, en iyi deneyim, lüks yolcu tarafında, yani muhtemelen arka kısımda. İsteğe bağlı Sinema Ekranı için bahar ve bir Fire TV arayüzü ile 31 inç, 32:9 oranlı 8K arka ekrana sahip olacaksınız. Sistemi açtığınızda arka cam gölgelikleri bile kapanacak. Her arka kapının klima, medya ve oturma kontrolleri için kendi 5.5 inç dokunmatik ekranı bulunurken, standart bir panoramik LED tavan, gökyüzünü yukarıda göstermenin yanı sıra bir ışık gösterisi de üretebilir. Arabalar arasında geçiş yapabilen bir “Kişisel eSIM” de dahil olmak üzere 5G‘ye erişiminiz de olacak.

Diğer teknik yükseltmeler arasında 80 MPH’ye kadar eller serbest sürüş sağlayan isteğe bağlı bir Otoyol Asistanı (Sürüş Yardımı Profesyonel Paketinin bir parçası), uzaktan kumandalı daha akıllı bir Park Asistanı Profesyonel ve zorlu sürüş senaryolarını (örn. Kapalı Otopark). Gösterge ekranındaki artırılmış gerçeklik görünümü, videoyu talimatlar ve benzer bilgilerle birleştirirken, kapılar hem potansiyel tehlikeleri algılayacak hem de (başka bir seçenekle) kollara veya Etkileşim Çubuğuna dokunarak otomatik olarak açılacak şekilde tasarlanmış.

En son UWB donanımlı iPhone’ların sahipleri, kapıları otomatik olarak kilitlemek ve kilidini açmak ve sonunda kapıları açmak veya alarm sistemini etkinleştirmek için Digital Key Plus‘ı da kullanabilir.

Gelelim i7 xDrive60 fiyatına…

i7 xDrive60, yılın dördüncü çeyreğinde ABD’ye ulaştığında 120.295 $’dan (119.300 $ artı bir varış ücreti) başlayacak ve bu, 36 hoparlörlü Bowers & Wilkins Diamond Surround Ses Sistemi gibi ekstralar eklemeden önceki fiyatı…  Yine de bu, BMW’nin hedef kitlesi için tuhaf bir fiyat değil ve EQS 580’in 125.900$ olduğunu düşünürseniz, ondan daha aşağıda kalıyor.

Elbette ülkemizde bu rakamların neler olacağını henüz görmedik, ancak vergilerle bu rakam fazlasıyla katlanacak…