Sosyal Medya

Otomobil

BMW’nin yeni giriş seviyesi EV’si! Yeni BMW iX1

BMW, elektrikli araç yelpazesini bir kez daha genişletiyor. iX1 SUV, X1 crossover'ın tamamen elektrikli bir çeşididir - BMW, bu aracın üçüncü nesil versiyonunu da duyurdu. iX1, Alman otomobil üreticisinin en ucuz EV'si olarak i3'ün yerini alması beklenen giriş seviyesi bir model olarak belirlenmiş durumda.

BMW’nin yeni giriş seviyesi EV’si, Yeni BMW iX1

Yeni BMW X1 SUV, Üçüncü nesil X1’in tamamen elektrikli bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.

BMW, elektrikli araç yelpazesini bir kez daha genişletiyor. iX1 SUV, X1 crossover’ın tamamen elektrikli bir çeşididir – BMW, bu aracın üçüncü nesil versiyonunu da duyurdu. iX1, Alman otomobil üreticisinin en ucuz EV’si olarak i3’ün yerini alması beklenen giriş seviyesi bir model olarak belirlenmiş durumda.

Yeni BMW iX1

Şirket, Ekim ayında geldiğinde X1’in iki benzinli ve iki dizel motor seçeneğine sahip olacağını söylüyor. Bu varyantları, plug-in hibrit versiyonlarla birlikte iX1 xDrive30 “takip edecek”.

iX1, her bir aksta bir adet olmak üzere çift motorlu bir aktarma organına sahip olacak. Kombine 313 beygir gücü ve 364 lb-ft tork üretecekler. BMW, EV’nin 5,7 saniyede sıfırdan 100 kh/sa (62 mph) hıza çıkabileceğini söylüyor.

BMW, iX1’in 438 kilometreye (272 mil) kadar bir menzile sahip olacağını tahmin ediyor. 127 kW’a kadar şarj edilebiliyor ki BMW, yüksek hızlı şarj istasyonlarında pil şarj seviyesini 29 dakikada kapasitenin yüzde 80’ine kadar doldurabileceğinizi iddia ediyor.

BMW iX1’in içerisinde ise, ses ve dokunmatik kontrolleri destekleyen kavisli bir ekran göreceksiniz. Orta konsol, akıllı telefonunuz için kablosuz bir şarj ünitesi içerecek. Apple CarPlay ve Android Auto ile birlikte BMW Digital Key Plus desteği olacak.

BMW, X1 serisindeki tüm modelleri Almanya’nın Regensburg kentindeki fabrikasında üretecek. Pil kapasitesi ve fiyatlandırma da dahil olmak üzere iX1 ile ilgili birçok ayrıntı şimdilik gizli tutuluyor.