Sosyal Medya

Otomobil

BMW ve Baidu Sürücüsüz Aracını Bu Yıl Satışa Sunacak

Baidu ile Alman otomotiv devi BMW’nin sürücüsüz otomobil projesi için iş birliği yaptığı geçtiğimiz eylül ayında ortaya çıkmıştı.

Aracın ilk etapta Çin’de satışa sunulması bekleniyor.

Çin’in önde gelen arama motoru Baidu ile Alman otomotiv devi BMW’nin sürücüsüz otomobil projesi için iş birliği yaptığı geçtiğimiz eylül ayında ortaya çıkmıştı.

Google’ın sürücüsüz otomobiline rakip olarak geliştirildiği belirtilen otomobil hakkında Baidu’nun kıdemli Başkan Yardımcısı Wang Jin birtakım açıklamalarda bulundu. China Cloud Computing konferansında konuşan Jin, prototip aracın Baidu’nun otonom teknolojisiyle test edildiğini, otomobilin bu yıl bitmeden satışa sunulacağını belirtti.

Jin, otomobilin otonom teknolojisine sahip olsa da sürücülerin bazı durumlarda müdahale etmesi gerektiğinin altını çizdi. Baidu ve BMW ortaklığında geliştirilen aracın daha önceki yarı otomatik sisteme sahip araçlarda olduğu gibi otobanda giderken hızı artırıp azaltabileceği, istenen şeritte kalıp trafiğin akışına uyum sağlayacağı ifade ediliyor.

İlk etapta Çin’de satışa sunulması beklenen otomobilin ne gibi bir fiyattan satışa sunulacağı ve diğer pazarlarda piyasaya sürülüp sürülmeyeceği henüz belli değil.