Sosyal Medya

Otomobil

BMW’nin Amiral Gemisi Yeni BMW 7 Serisi 2022 Sonunda Türkiye’de!

Yeni BMW 7 Serisi ilk olarak tamamen elektrikli i7 xDrive60 versiyonuyla 2022'nin son çeyreğinde Borusan Otomotiv Yetkili Satıcıları'nda yerini alacak.

BMW’nin Amiral Gemisi Yeni BMW 7 Serisi Kişiye Özel Lüks Mobiliteyi Yeniden Yorumluyor

Borusan Otomotiv‘in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin amiral gemisi modeli BMW 7 Serisi yenilendi. Yeni BMW 7 Serisi sunduğu etkileyici tasarımının yanı sıra iç mekânda sahip olduğu eşsiz refah duygusunu yansıtan ögeleriyle segmentindeki dengeleri altüst ediyor. Tamamen elektrikli, hibrit ve içten yanmalı motor alternatifleriyle her kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayan Yeni BMW 7 Serisi ilk olarak tamamen elektrikli i7 xDrive60 versiyonuyla 2022’nin son çeyreğinde Borusan Otomotiv Yetkili Satıcıları’nda yerini alacak.

Yeni BMW 7 Serisi kullanıcısına sunduğu eşsiz donanımları ve ihtişamı simgeleyen en özel konfor ögeleriyle farklılaşıyor. BMW Kavisli Ekran (BMW Curved Screen) ve en güncel BMW iDrive teknolojisi dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor. Ayrıca Yeni BMW 7 Serisi, genişletilmiş aks mesafesine ek Executive Lounge opsiyonuyla birlikte, rakipsiz refah duygusunu seçkin ambiyansla bir arada sunuyor.

BMW’nin 45 yıllık geçmişe sahip olan amiral gemisi modeli BMW 7 Serisi’nin 7. Jenerasyonu, BMW Group Dingolfing Fabrikası’nda içten yanmalı, hibrit ve tam elektrik motorlu üç versiyonuyla üretilecek. Dingolfing Fabrikası, BMW Group’un yeşil, dijital ve sürdürülebilir tesisi olarak öne çıkıyor. Tesisin bu özellikleri sayesinde üretim esnasında çevreye olan zararı azaltma adına otomobillerin parçaları ikincil materyallerden üretiliyor.

BMW'nin Amiral Gemisi Yeni BMW 7 Serisi 2022 Sonunda Türkiye'de!

Etkileyici ve Göz Kamaştıran Tasarım

BMW’nin imzası niteliğindeki tasarım öğeleri olan dairesel farlar ve BMW böbrek ızgaralarının yeni dizaynı Yeni BMW 7 Serisi’ne güçlü ve ayırt edici bir görünüm kazandırıyor. Otomobilin görsel olarak güçlü ve ayrıcalıklı duruşu ile arka yolcu kısmının olağanüstü ferahlığı, eşsiz lüks hissiyatının sinyalini veriyor.

Yeni BMW 7 Serisi standart olarak BMW Selective Beam göz kamaştırmayan özelliğe sahip Adaptive LED Headlights aydınlatma teknolojisine sahip. İki parçalı olan farların üst kısımda kalan bölümü gündüz aydınlatması, park lambaları ve sinyallerini bünyesinde barındırıyor. Ayrıca Türkiye’de yine standart olarak sunulan Iconic Glow Kristal Farlar, LED ünitelerle aydınlatılan Swarovski taşlarla beklentileri en üst seviyeye taşıyor. Kısa ve uzun hüzmeli aydınlatma gruplarının yer aldığı farlar ise Yeni BMW 7 Serisi’nin ön kısmının ortasında konumlandırılıyor.

BMW'nin Amiral Gemisi Yeni BMW 7 Serisi 2022 Sonunda Türkiye'de!

Yeni BMW 7 Serisi’nin monolitik yüzey tasarımı, birbirine uyumlu olarak genişleyen dış ölçüler ve yan profilden bakıldığında öne doğru hareket eden bir görünümü yansıtıyor. Otomobil, büyük ve heybetli gövdesine rağmen yan profilden incelendiğinde ise öne doğru atak bir siluete sahip. Gündüz farlarından stoplara uzanan omuz çizgisi, Yeni BMW 7 Serisi’nin gövdesini alt bölümden ayırıyor.

Yeni BMW 7 Serisi’nin tamamen elektrikli versiyonu i7 xDrive60 ise her açıdan sıfır emisyonlu olduğunu vurguluyor. Opsiyonel olarak sunulan M Excellence paketi ise tamamen elektrikli Yeni BMW 7 Serisi’ne markaya özgü dinamizm katıyor.

BMW'nin Amiral Gemisi Yeni BMW 7 Serisi 2022 Sonunda Türkiye'de!

2023’te sunulması planlanan Yeni BMW 7 Serisi’nin M versiyonları, hem görsel hem dinamik açıdan farklılaşacak.

Yeni BMW 7 Serisi’nde biri metalik olmayan toplam 10 farklı gövde rengi seçeneği bulunuyor. BMW Individual olarak iki ayrı renk tonunda Yeni BMW 7 Serisi siparişi verilebilecek.

Daha Az Düğme ve Daha Fazla Dokunmatik Yüzey

Yeni BMW 7 Serisi’nde yeni nesil modele damgasını vuran sürüş dinamikleri ile seyahat konforunu arttıran unsurlar öne çıkıyor. Önceki modele göre daha az sayıda düğme ve kontrol bulunan modelde BMW Kavisli Ekranı’nın (Curved Screen) getirdiği dijitalleşme dikkat çekiyor. Direksiyon simidinin arkasında yer alan 12.3 inçlik bilgi ekranı ve 14.9 inçlik kontrol ekranı sürüş deneyimini ileri bir seviyeye taşıyor.

Yeni BMW 7 Serisi’nde direksiyon simidi ve orta konsol da yeni bir tasarıma sahip. Aynı zamanda yeni bir tür kontrol ve tasarım ögesi olan BMW Interaction Bar da Yeni BMW 7 Serisi’nde görücüye çıkıyor.

Lüks ve Konfor Standart Donanımda Sunuluyor

Yeni BMW 7 Serisi’nde konforlu Executive Lounge koltuklar standart olarak yer alıyor.  Mevcut modele göre daha geniş koltuk yüzeylerinin yanı sıra sürücü ve ön yolcu için kapsamlı elektrikli ayar, koltuk ısıtma ve bel desteği sunuluyor. Sürücü, ön yolcu ve arka sıra için isteğe bağlı çok işlevli sunulan koltuklar, optimize edilmiş soğutmalı aktif koltuk havalandırmasını ve dokuz programlı bir masaj işlevini de içeriyor.

Executive Lounge seçeneği, arka bölmeye tecrübe edilmemiş oturma konforu ve böylelikle eşsiz bir deneyim hissi getiriyor. Koltuk ayar fonksiyonlarında yapılan geliştirmeler ise son derece konforlu bir dinlenme pozisyonu sağlıyor.

Tamamen Elektrikli, Hybrid ve İçten Yanmalı Güç Ünitesi Alternatifleri

Yeni BMW 7 Serisi Avrupa’da ilk etapta tamamen elektrikli BMW i7 xDrive60 versiyonuyla satışa sunulacak. WLTP normlarına göre 625 km’ye varan menzil sunan bu modeli ön ve arka aksta yer alan iki elektrik motoru hareket ettiriyor. Toplamda 544 beygir güç ve 745 Nm tork üreten Yeni BMW 7 Serisi i7 xDrive60, DC şarj istasyonunda yüzde 10’dan yüzde 80 doluluğa sadece 34 dakikada ulaşabiliyor.

Yeni BMW 7 Serisi’nin en güçlü motor seçeneklerinden biri olarak Yeni BMW M760e xDrive öne çıkıyor. Plug-in Hybrid teknolojisine sahip bu model, 571 beygir güç ve 800 Nm tork üretiyor. 2023’ün başlangıcında birçok pazarda satışa sunulması planlanan Plug-in Hybrid motorlu Yeni BMW 7 Serisi, tamamen elektrikli model gibi eDrive teknolojisinin 5. jenerasyonuna sahip. Bu teknoloji sayesinde otomobil sadece elektrikle 80 km mesafe kat edebiliyor.

740d xDrive dizel motorlu versiyon ise Yeni BMW 7 Serisi’nin alternatif motorları arasında yer alıyor. Bu 300 beygir güç çıkışına sahip olan üniteli Yeni BMW 7 Serisi modelleri 2023 yılının ilkbaharında Avrupa pazarında yerini alması bekleniyor.

Yeni BMW 7 Serisi ailesinin tamamen elektrikli en performanslı modeli BMW i7 M70 xDrive ise 660 beygir güç çıkışıyla ve 1000 Nm’den fazla torkuyla daha ileri vadede ürün gamındaki yerini alacak.

BMW'nin Amiral Gemisi Yeni BMW 7 Serisi 2022 Sonunda Türkiye'de!

Gelişmiş Yeni Şasi Teknolojisi Rahatlığı ve Dinamizmi Bir Araya Getiriyor

Yeni BMW 7 Serisi’nin şasi teknolojisi, bu modelin sürüş dinamikleri ile seyahat konforu karakteristiği arasındaki dengeyi kurmasına yardımcı olacak bir dizi yenilik içeriyor. Önceki modele göre gövde rijitliğinde artış, daha büyük parçalar ve tekerlekler, yapılan geliştirmeler arasında. Ayrıca hem standart olarak kullanılan iki dingilli havalı süspansiyonlarda hem de yine standart olarak sunulan Integral Aktif Direksiyonda ayrıntılı iyileştirmeler söz konusu.

Yenilikçi Park Etme Teknolojisi

Bir BMW modeli için şimdiye kadar sunulan en geniş otomatik sürüş ve park sistemi seçenekleri, yeni BMW 7 Serisi’nde bulunuyor. Yeni BMW 7 Serisi’nde yer alan Park Asistanı Plus otomobili park etmeyi ve manevrayı kolaylaştırırken, Aktif Park Mesafe Kontrolü ile Dur/Kalk işlevi, Direksiyon ve Şerit Kontrol Asistanı da özellikle yoğun bir otomatik sürüş deneyimini beraberinde getiriyor.

Diğer yandan Profesyonel Sürüş Asistanı ise kritik ve monoton sürüş durumunda uygun konfor ile maksimum güveni sağlıyor. Asistan, 200 metreye kadar olan mesafelerde direksiyon hareketlerini gerçekleştirebilirken, Manevra Asistanı da sürücüye büyük ölçüde yardımcı oluyor. Önceden kaydedilmiş manevra rotalarında sistem, gerekli tüm görevleri otomatik olarak yerine getirip gaz pedalını, frenleri ve direksiyonu kontrol etmenin yanı sıra ileri veya geri hareket edebilmek için vites değiştirebiliyor.

Yeni İşletim Sistemi, Yeni Araç Deneyimi

Yeni BMW 7 Serisi’nde standart olarak bulunan BMW iDrive, yeni nesil BMW İşletim Sistemi 8.0’ın yenilikçi çalışma konseptini temel alıyor. Sistem, otomobil işlevlerinin el hareketleri, konuşma, dokunmatik ekran, iDrive Butonu aracılığıyla çok daha kolay ve sezgisel çalışmasına olanak sağlıyor.

BMW Kavisli Ekran ve BMW Interaction Bar yanı sıra, yine standart olarak sunulan yeni nesil BMW Head-Up Display ile Artırılmış Görüş özelliği de sürücülere tüm sürüş pozisyonlarında optimum rehberlik ediyor.

Diğer yandan kapılardaki Touch Command kontrol üniteleri de artık arka koltuktaki yolcuların otomobilin ses sistemini kullanarak telefon görüşmeleri yapmasına imkân tanıyor.