Sosyal Medya

Fintech

Boğaziçi Ventures’tan Yeni FINTEK Yatırımı: ‘KALFA’

Türkiye’nin yenilikçi girişim sermaye şirketi Boğaziçi Ventures, dönüşümde etkili yatırım dikeylerinden olan finans teknolojileri alanında mali müşavirler için geliştirilen dijital iş hizmeti ‘Kalfa’ ile yatırım portföyünü genişletiyor.  

Boğaziçi Ventures’tan Yeni FINTEK Yatırımı: ‘KALFA’

 Türkiye’nin yenilikçi girişim sermaye şirketi Boğaziçi Ventures, dönüşümde etkili yatırım dikeylerinden olan finans teknolojileri alanında mali müşavirler için geliştirilen dijital iş hizmeti ‘Kalfa’ ile yatırım portföyünü genişletiyor.  

 İnovatif teknoloji ürün ve hizmetlerine yaptığı yatırımlarla Türkiye teknoloji girişim ekosistemini desteklemeye devam eden Boğaziçi Ventures, tüm müşavirlik hizmetlerini insan destekli dijital iş platformunda kolay ve basit adımlarla çözümleyen Kalfa’ya BV Growth fonu ile yatırım yaptı.

2022 yılının ardından 2023 yılında da yatırımlarında hız kesmeyen Boğaziçi Ventures, yılın ilk aylarında 2. yatırımını da tamamladı. Teknoloji odaklı yatırım yapan şirket, belirlediği yenilikçi teknoloji dikeylerinde inovatif ürün ve hizmetler geliştiren girişimleri önceliklendiriyor. Yatırımcıları ile geleceği şekillendirecek projelere odaklanan Boğaziçi Ventures, portföyüne aldığı şirketlere  maddi kaynak aktarımının yanı sıra belli alanlarda uzmanlaşmış ekibi ile  bilgi ve tecrübe aktarımı ile mentorluk desteği de veriyor. Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek yaptığı açıklamada ‘‘Ülkemizin girişimcilerine ve girişim ekosistemine inancımız tam. Biz de ülkemizden çıkan iyi teknoloji projelerini küresel inovatif oyunculara dönüştürmek için yolculuklarının her aşamasında onlara destek verme misyonumuzla yatırımlarımıza devam ediyor ve ekosistemi sürdürülebilir fayda üretebileceğimiz her alanda destekleme gayretimizden vazgeçmiyoruz. Son yatırımımız ile ailemize katılan Kalfa da bizim çok önem verdiğimiz finansal teknolojiler alanında hizmet geliştiriyor. Finansal teknolojiler kısaca fintek sektörünün ülkemizde ve dünyadaki önlenemez büyümesi tesadüf değil. Geleneksel yapılara teknoloji ile getirilen çözümler finansal kapsayıcılığın artması başta olmak üzere küresel ekonomi anlamında da büyük öneme sahip. Özellikle günümüzün dijital dünyasında ve smart teknolojilerin insan emeğini destekleyebilmesi   noktasındaki yetenekleri göz ardı edilmenin artık çok ötesinde. Süreçlerin minimum hata, minimum zaman ve minimum maliyetler gerçekleşmesinde katma değer üreten girişim projeleri geleceğin yeni süreç tasarımlarının temellerini atıyor. İşte Kalfa’da böyle bir ürün. Çok önemli olduğu şüphesiz olan muhasebe sistemlerini destekleyen bu ürün geleceğin dönüşecek muhasebe sistemlerine de hızla entegrasyon için katma değer üretmeye devam edecek.” dedi.

Tüm süreçlerin dijitalleştiği günümüzde sadece muhasebe sistemlerinin yeterli olmamasına bir çözüm olarak tasarlanan Kalfa, mali müşavirlerin operasyonel işlerini dijital dünyaya taşıyan tek merkezli, daha az maliyetli, kontrol edilebilir ve hızlı bir platformdur. Mali müşavirlik ve muhasebe dünyasının dijital dönüşümüne meslek alanında birçok yenilik getiren Kalfa’nın kurucularından Demirhan Şener “Mali müşavirlik ofislerinin operasyonel yoğunluk, hızlı değişen regülasyonun doğru yorumlanmaması ve ek gelir ihtiyacı gibi 3 temel sorunu var. Kalfa, bu üç problemi çözmek üzere yola çıktı’’ dedi.