Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Borsa İstanbul’da gong Aztek Teknoloji için çaldı

Halka arz sürecini tamamlayan Aztek Teknoloji’nin gong töreni Borsa İstanbul’da gerçekleşti. 10-11-12 Ağustos tarihlerinde Deniz Yatırım ve QNB Finansinvest eş liderliğinde toplam 38 kurumdan oluşan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilen Aztek Teknoloji’nin halka açıklık oranı yüzde 25 ve halka arz büyüklüğü ise 272,5 milyon TL oldu.

Borsa İstanbul’da gong Aztek Teknoloji için çaldı

Halka arz sürecini tamamlayan Aztek Teknoloji’nin gong töreni Borsa İstanbul’da gerçekleşti. 10-11-12 Ağustos tarihlerinde Deniz Yatırım ve QNB Finansinvest eş liderliğinde toplam 38 kurumdan oluşan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilen Aztek Teknoloji’nin halka açıklık oranı yüzde 25 ve halka arz büyüklüğü ise 272,5 milyon TL oldu.

Apple, Beats by Dr.Dre, JBL, Harman Kardon, Thule, Case Logic ve Hama gibi dünyanın önde gelen teknoloji ve aksesuar markalarının Türkiye distribütörü olan Aztek Teknoloji,  halka arz sürecini tamamladı. Aztek Teknoloji’nin halka arz edilen hisseleri bugün düzenlenen gong töreninin ardından Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. Aztek Teknoloji’nin halka açıklık oranı yüzde 25 ve halka arz büyüklüğü ise 272,5 milyon TL oldu. Aztek Teknoloji, ayrıca halka arz büyüklüğünün 29 katına ulaşan 7,92 milyar TL’lik talep ile bu yıl gerçekleştirilen halka arzlar içerisinde en yüksek talep rakamına ulaşarak yeni bir rekora imza attı.

Şirketin halka arzı kapsamında düzenlenen gong törenine Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Aztek Teknoloji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ütebay ve Aztek Teknoloji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ütebay, DenizYatırım Genel Müdürü Melih Akosman ve QNB Finansinvest Genel Müdürü Pamir Karagöz’ün yanı sıra Borsa İstanbul ve Aztek Teknoloji’den yöneticiler de katıldı.

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun gong töreninde yaptığı açıklamada, “Öncelikle 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum, yakınlarına sabırlar diliyorum, Allah milletimize bir daha böyle bir acı yaşatmasın diye dua ediyorum. Aztek Teknoloji, tüketici elektroniği ve dağıtımı sektöründe öncü olan bir şirketimizdir. Çeyrek asrı aşan çok nitelikli bir deneyime sahip bir şirket. Bu deneyimiyle kurmayı planladığı girişim sermayesi fonu aracılığı ile teknoloji geliştiren firmalara katkıda bulunacak. Kurumsallaşma yolunda adım adım ilerleyen Aztek Teknoloji halka açılarak bu yolda önemli bir aşama daha kaydetti. Böylece, geniş müşteri kitlesinin yanı sıra artık geniş bir yatırımcı kitlesine de sahip oldu. Aztek Teknoloji, Borsamızda BIST Bilişim ve BIST Teknoloji gibi endekslerimizde yer alacak. Aztek Teknoloji bu halka arzda, 272,5 milyon TL halka arz tutarı ve 200 bin yatırımcıya gerçekleştirilen satışla başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Bu başarılı halka arz sürecinde emeği geçen herkese, tüm şirket çalışanlarına, aracı kuruma, teşekkür ediyorum. Aztek Teknolojiye Borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum. Sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YATIRIMCILARIMIZ İLE BÜYÜME HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ

Törende konuşan Aztek Teknoloji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ütebay,

“Açılış seansıyla birlikte ‘AZTEK’ koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlıyoruz. Bunun heyecanı içerisindeyiz ve halka arz sürecinin başarılı olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Gösterdikleri ilgi için yatırımcılarımıza bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyorum. Kurumsallaşma hedeflerimize ulaşma konusunda çok önemli bir dönüm noktasından geçiyoruz. Ayrıca orta ve uzun vadeli büyüme planlarımız açısından bize katkı sunacak bir süreç oldu. Türkiye teknoloji ve tüketici elektroniği aksesuar pazarındaki 25 yıllık tecrübemizle tüketicilerimizin beklentilerini en yeni ürünler ile karşılamaya devam edeceğiz. Yeni iş fırsatları için mevcut ve yeni marka distribütörlük anlaşmaları yapmayı, yeni mağaza açmayı ve girişim sermayesi yatırım fonları aracılığı ile halka açık olmayan bilişim, teknoloji, sağlık, imalat ve perakende gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapmak istiyoruz. Yeni yatırımcılarımızın güven ve desteği ile bu hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum. Önümüzdeki dönemde teknoloji aksesuarları dünyası nereye giderse gitsin, nasıl evrilirse evrilsin yeni ortaklarımızla birlikte orada olmak istiyoruz. Halka arz sürecimizin tüm paydaşlarımız ve Borsa İstanbul adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

QNB Finansinvest Genel Müdürü Pamir Karagöz törende yaptığı konuşmada,

“Hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan kulaklıklar, şarj aletleri, hoparlörler ve diğer aksesuarlar, tüm dünyadaki tüketici elektroniği pazarının önemli bir bölümünü oluşturuyor. Aztek Teknoloji, 25 yılın üzerindeki tecrübesi ve deneyimli ekibi ile oluşturduğu iş modeli sayesinde, kendisini farklılaştırmakta ve uçtan uca sunduğu hizmetleri ile dünyanın önde gelen markaları ve müşterileri için önemli bir çözüm ortağı olarak çalışıyor. Tedarikçileri ile düzenli olarak yenilenen uzun süreli sözleşmeleri, tedarikçi nezdinde sağladığı güvenin, profesyonelliği ile yıllar içinde kaydettiği başarının en önemli göstergesidir. Aztek Teknoloji’nin bu sektördeki güçlü tedarikçi ilişkileri, kanıtlanmış iş modeli, güçlü bilanço yapısı, istikrarlı karlılığı ile bugünden sonra da yeni ortakları ile birlikte başarılarına devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

DenizYatırım Genel Müdürü Melih Akosman yaptığı konuşmada,

“Her birimizin günlük hayatında yer edinmiş güçlü markalar ile işbirliği yapma becerisi, global markaların Türkiye’de potansiyelini ortaya çıkarma ve pazar liderliği yaratma gücü ve iş modeli sayesinde güçlü büyüme ve yüksek karlılığı ile fark yaratan bir şirket. Ayrıca 5 yıl boyunca dağıtılabilir kârının en az yüzde 40’ını binlerce ortağı ile paylaşacak. Halka arzda temel hedeflerimiz yaygınlık ve güçlü talep idi. Kullandığımız dağıtım sistemi ve gösterilen ilgi sayesinde iki hedefimize de ulaştık. Aztek Teknoloji’nin güçlü yatırım teması sayesinde ve 38 konsorsiyum üyesinin gücü ile 200 bini aşkın yatırımcının talebini aldık. Bu yıl gerçekleştirilen halka arzlar içinde yeni bir rekora imza attık. Aztek Teknoloji’ye ve ortaklarına bize duydukları güven, yatırımcılara da gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum” dedi.

GLOBAL MARKALARI TÜRK TÜKETİCİSİYLE BULUŞTURUYOR

Pazarda 25 yıllık tecrübesi bulunan Aztek Teknoloji, teknoloji meraklılarının beklentilerini en doğru ürünlerle karşılamak amacıyla Apple, Beats by Dr.Dre, JBL, Harman Kardon, Thule, Case Logic, Marshall, Urbanears ve Hama gibi global markaları Türk tüketicisiyle buluşturuyor.