Sosyal Medya

Donanım

Bosch barometrik basınç sensörü mobil cihazlarda doğruluk çıtasını yükseltiyor!

BMP581, fitness takibi, iç mekan konumlandırma ve daha fazlasını etkinleştirmek için en yüksek hassasiyeti ve düşük güç tüketimini bir araya getiriyor...

Bosch barometrik basınç sensörü, mobil cihazlarda doğruluk ve performans çıtasını yükseltiyor

BMP581, fitness takibi, iç mekan konumlandırma ve daha fazlasını etkinleştirmek için en yüksek hassasiyeti ve düşük güç tüketimini bir araya getiriyor…

  • İrtifa izleme uygulamaları için olağanüstü doğruluk
  • Düşük güç tüketimi, mobil cihazlarda daha uzun pil ömrü
  • Bosch Sensortec’ten ilk kapasitif barometrik basınç sensörü

Bosch Sensortec, giyilebilir cihazlarda, işitme cihazlarında veya IoT cihazlarında irtifa takibi sağlamak için düşük güç tüketimini aşırı doğrulukla birleştiren bir barometrik basınç sensörü olan BMP581’i sunuyor. Fitness izleme, düşme algılama, iç mekân konumlandırma ve navigasyon gibi uygulamalar için sensörü ideal hale getiren bu özellik daha önce imkansız olan yeni kullanım durumlarını mümkün kılıyor.

Bosch Sensortec CEO’su Dr. Stefan Finkbeiner, “Önceki nesil Bosch sensörlerinin mükemmel performansını ve düşük güç tüketimini temel alan yeni BMP581’imiz artık tamamen yeni bir doğruluk düzeyi sunuyor. Nefes kesici bir doğruluğa sahip. Bir sivrisinek ağırlığının binde birine (7.6 μg) eşdeğer bir barometrik basınç dalgalanmasını ölçebiliyor.” dedi.

Bu aşırı doğruluk seviyesi, sensörün sadece birkaç santimetrelik bir irtifa değişikliğini algılamasını sağlar. Böylece, fitness uygulamalarındaki hareketi bireysel şınav veya barfiks çekme seviyesine kadar izleyebilir ve acil arama gereksinimleri (E-911) için önemli veriler sağlamak üzere iç mekân konumlandırma, navigasyon ve zemin algılamada son derece doğru konum bilgileri sağlayabilir.

Sensör, dronelarda uçuş stabilitesini ve iniş doğruluğunu gözle görülür şekilde iyileştirebilir ve su basmasından kaçınmak için ev aletlerindeki su seviyelerini tespit etmeye yardımcı olabilir.

Düşük güç tüketimi ve yüksek doğruluk bir arada

BMP581, +/-0.06 hPa’lık mükemmel bir göreceli doğruluk ve +/-0.3 hPa’lık tipik bir mutlak doğruluk sağlıyor. 300 hPa’dan 1100 hPa’ya kadar geniş bir ölçüm aralığında tam doğruluk mevcut. BMP581, yalnızca +/- 0,5 Pa/K’lik tipik bir sıcaklık katsayısı ofseti (TCO) ve 0,08 Pa @ 1000 hPa (tipik) düşük RMS gürültüsüne sahiptir. 12 ay boyunca uzun vadeli sapma sadece +/- 0.1 hPa’dır.

Önceki nesil Bosch barometrik basınç sensörü olan BMP390 ile karşılaştırıldığında BMP581, %85 daha az akım çeker, gürültüsü %80 daha düşüktür ve TCO ise %33 oranında azaltılır.

1Hz’de yalnızca 1,3 μA’lık tipik akım tüketimi, pil ömrünü önemli ölçüde uzatırken, derin bekleme modu yalnızca 0,5 μA çeker. Sensör, bir I2C, I3C ve SPI (3 telli/4 telli) dijital, seri arabirim sağlar.

BMP581, yalnızca 2,0 x 2,0 x 0,75 mm3 ölçülerindedir ve metal bir kapakla korunan 10 pinli kompakt bir LGA paketi içerisindedir.

Yeni sensör için daha ayrıntılı bilgi ve uygulama örnekleri bulmak ve ürünün gelişimi hakkında fikir edinmek için videoyu izleyebilirsiniz.