Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Bosch Termoteknik, 2021’de 4 Milyar Avro’nun Üzerinde Satış Gerçekleştirdi!

Bosch Termoteknik Bölümü Başkanı Jan Brockmann, “Rekor satışlar, çoklu teknoloji stratejimizi doğruluyor. Ancak bu yaklaşımla yapı sektöründeki iklim hedeflerine gerekli hız ve tüm vatandaşlar için uygun maliyetle ulaşılabilir."

Bosch Termoteknik, dünya genelinde 2021 yılında 4 milyar avronun üzerinde satış gerçekleştirdi

2020’lerin ortasına kadar ısı pompalarına 300 milyon avro yatırım yapılacak…

  • 2021 yılı satışları: Bir önceki yıla göre yüzde 13 artış
  • Isı pompası işi yüzde 38 büyüdü
  • Elektrifikasyon, hibritler ve hidrojen: Küresel iklim geçişi için çoklu teknoloji stratejisi
  • İlgili meslek kollarıyla birlikte enerji geçişi yönlendiriliyor.

Bosch Termoteknik, 2021 yılında satışlarını global olarak bir önceki yıla göre nominal olarak yüzde 13, döviz kurunun ayarlanmasının ardından yüzde 14 artışla 4 milyar avroya çıkararak tarihinde ilk kez bu rakama ulaştı. Şirket, kilit pazarları olan Almanya ve İngiltere’de sırasıyla yüzde 10 ve yüzde 16’lık bir büyüme elde etti ve diğer birçok pazarda da çift haneli oranlarda büyüdü. Güçlü gelir artışı, temel olarak elektrifikasyona yönelik küresel eğilimden ve klima satışlarının ve dijitalleşmenin artmasından kaynaklandı. Bosch Termoteknik’nin uluslararası ısı pompası satışları, 2021’de pazar trendinin açık bir şekilde üzerinde yüzde 38 arttı. Bölüm, 2020’lerin ortasına kadar ısı pompası işine 300 milyon avroluk yatırım yapmayı planlıyor. Aynı zamanda Bosch Termoteknik, 2021 yılındaki araştırma ve geliştirme yatırımlarını bir önceki yıla göre yüzde 19 artırarak 210 milyon avroya çıkardı. Dünya genelindeki çalışan sayısı, 2020’ye oranla yaklaşık yüzde 4’lük artışla 14.200’e yükseldi.

Bosch Termoteknik bu sonuçları, dünya genelindeki COVID-19 pandemisinin neden olduğu zorlu bir pazar ortamında ve önemli miktarda hammadde, elektronik parça ve bileşen kıtlığının damgasını vurduğu gergin küresel ekonomik dönemde elde etti.

Bosch Termoteknik Bölümü Başkanı Jan Brockmann,

Bosch Termoteknik Bölümü Başkanı Jan Brockmann,

“Rekor satışlar, çoklu teknoloji stratejimizi doğruluyor. Ancak bu yaklaşımla yapı sektöründeki iklim hedeflerine gerekli hız ve tüm vatandaşlar için uygun maliyetle ulaşılabilir. Bu nedenle, dünya genelinde yerel müşteri gereksinimlerine uyarlanmış elektrifikasyon, hibrit ve hidrojen teknolojisi ve dijitalizasyon gibi ileriye dönük teknolojilere kapsamlı yatırımlar yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ayrıca şirket, enerji geçişini destekleyen eğitim ve gelişmiş eğitim programları ile uzman iş ortaklarını her zamankinden daha fazla destekleyecek. Bu, sadece elektrifikasyon için değil, aynı zamanda Avrupa’da giderek daha önemli hale gelen iklimlendirme konusunun yanı sıra hidrojen gibi yeşil gazların kullanımı için de geçerli. Örneğin, ısı pompaları ile ilgili olarak Bosch Termoteknik, ısı pompaları ve hibrit gazlı ısı pompası cihazları kullanılarak bina sıcaklığı kontrolü gibi özel konuları da giderek daha fazla kapsayan yaklaşık 20 farklı online ve fiziksel eğitim formatı sunuyor. Brockmann ekledi, “İş ortaklarımızla birlikte, Avrupa iklim hedeflerine ulaşmada önemli bir katkı sağlıyoruz ve çeşitli günlük müşteri gereksinimleri için optimum çözümler sunuyoruz. Bu sayede kurumsal amacımız ‘Make. Home. Comfort. Green’ gerçek oluyor.”