Sosyal Medya

Kripto Para

BtcTurk Boğa Koşusu 21 Nisan’da 2,1 Bitcoin ödül dağıtacak

Finansal teknoloji şirketi BtcTurk, 21 Nisan’da İstanbul Üsküdar sahilinde Bitcoin ödüllü BtcTurk Boğa Koşusu düzenleyecek.

BtcTurk Boğa Koşusu 21 Nisan’da 2,1 Bitcoin ödül dağıtacak

 

BtcTurk, Bitcoin ödül yarılanması (halving) döneminde İstanbul’da yarı maraton düzenliyor…

 

Finansal teknoloji şirketi BtcTurk, 21 Nisan’da İstanbul Üsküdar sahilinde Bitcoin ödüllü BtcTurk Boğa Koşusu düzenleyecek. Bitcoin’de ödül yarılanması (halving) dönemine atıfta bulunularak 21 Nisan’da düzenlenecek boğa kostümlü koşu, 10 kilometrelik halk koşusu ve profesyonellerin yarışacağı 21 kilometrelik yarı maraton koşusunda toplamda 2,1 Bitcoin değerinde ödül dağıtılacak.

 

Finansal ihtiyaçlara self servis hizmetler sunan BtcTurk, Bitcoin ödül yarılanması (halving) döneminde Bitcoin’in 21 milyonluk arzına atıfta bulunarak 21 Nisan’da İstanbul’da renkli bir etkinlik gerçekleştirecek. İlk kez düzenlenecek BtcTurk Boğa Koşusu’nda profesyoneller ve halk İstanbul’da Üsküdar sahilini boydan boya koşarak geçecek.

 

BtcTurk ev sahipliğinde düzenlenecek koşu üç farklı etaptan oluşacak. Etkinlikte 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometrelik halk koşusu ve renkli görüntülere sahne olacak olan boğa kostümlü özel koşu gerçekleştirilecek. Bu üç koşuya da BtcTurk üyeliği bulunan herkes ücretsiz kayıt oluşturup katılabilecek. Koşuya katılmak isteyenler https://btcturkbogakosusu.com adresinden kolayca kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

 

2,1 Bitcoin değerinde ödül dağıtılacak

Bitcoin’in 21 milyonluk arzına ithafen ve Bitcoin ödül yarılanma (halving) döneminde olunması sebebiyle düzenlenecek BtcTurk Boğa Koşusu’nda dereceye girenlere 2,1 Bitcoin (yaklaşık 4,7 milyon TL) ödül dağıtılacak. Yarış sonunda farklı kategorilerde özel ödüller de sahiplerini bulacak. Yarışı El Ele Bitirme – HODL ödülünün yanı sıra 21’inci bitiren katılımcıya Bitcoin Özel Ödülü, 210’uncu sırada bitiren katılımcıya Satoshi Özel Ödülü, 2100’üncü bitiren katılımcıya Hal Finney Özel Ödülü verilecek. Koşuya katılan en yaşlı katılımcıya ATH Özel Ödülü, en genç katılımcıya ise Genesis Blok Ödülü verilecek. Keyifli anlara sahne olacak 100 metrelik boğa kostümü yarışında kadın ve erkeklerde Boğa Kostümlü Özel Koşu Ödülü ve En İyi Kostüm Ödülü takdim edilecek. Toplamda 238 adet ödül dağıtılmış olacak. Ayrıca dünyada Bitcoin odaklı çalışmalar yürüten markaların stantları ve ikramlar da yine Üsküdar sahilde düzenlenecek panayır alanında yer alacak.

 

Halving nedir?

Bitcoin halving, düzenli olarak yaklaşık dört yılda bir gerçekleşiyor. Bu nedenle, Bitcoin tarihindeki önemli olaylar anlatılırken, halving tarihleri baz alınarak olaylar dört yıllık bölümlere ayrılıyor. Geçtiğimiz dört yılda, tarihinin en değerli seviyesine ulaşarak 73 bin 780 doları gören Bitcoin ve diğer kriptoparaların etki alanı oldukça genişledi. Bitcoin öncülüğünde oluşan blokzinciri ekosistemi, sadece teknolojik bir altyapı olmanın ötesinde hayatın farklı alanlarında kendini gösteriyor. 2024 Nisan ayındaki Bitcoin halving sonrasında, 2028 yılında gerçekleşmesi beklenen sıradaki Bitcoin halving için bloklar sayılmaya devam edilecek.