Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri: “Regülasyonu destekliyoruz” 

BtcTurk’ün CEO’su Özgür Güneri T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kripto paralar ile ilgili yapılan basın açıklamasına istinaden değerlendirmede bulundu: 

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri: “Regülasyonu destekliyoruz”

Türkiye’nin ilk, dünyanın ise dördüncü kripto para alım satım platformu BtcTurk’ün CEO’su Özgür Güneri T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kripto paralar ile ilgili yapılan basın açıklamasına istinaden değerlendirmede bulundu:

Güneri; kripto para sektörü ile ilgili Bakanlığın yaptığı açıklamayı olumlu bulduklarını belirterek;

“BtcTurk olarak kurulduğumuz günden bu yana bir düzenlemeye tabi gibi çalışmayı sorumluluğumuz olarak gördük. Uluslararası ve ulusal finans kurumlarının küresel olarak kabul görmüş çalışma prensipleri çerçevesinde, kullanıcı ve paydaşlarımıza şeffaf, hızlı ve güvenli bir şekilde kripto paralara erişim sağlıyoruz.

Uzun yıllar düzenlenmiş finansal hizmetler alanında ve/veya düzenleyici kurumlarda çalışmış tecrübeli ekibimizle regülasyonlara yıllardır hazır durumdayız. Ekibimiz, altyapımız ve geçen 8 yıl içerisinde biriktirdiğimiz tecrübemizle Türkiye ekonomisinin dijitalleşmesine ve İstanbul Finans Merkezi’nin stratejisine katma değer sağlayacak kripto para sektöründe yapılacak düzenlemeler, Türkiye’nin bu sektörde önemli oyunculardan biri olmasını sağlayacaktır. Bu doğrultuda yapılan çalışmaları takdirle karşılıyor ve destekliyoruz” dedi.