Sosyal Medya

Kripto Para

BtcTurk PRO, Terra (LUNA)’yı listeledi

BtcTurk | PRO, Terra (LUNA)’yı listeledi

Türkiye’yi Bitcoin ile tanıştıran ve 4,5 milyondan fazla kullanıcısı bulunan BtcTurk, profesyoneller için geliştirdiği BtcTurk | PRO’ya Terra’yı (LUNA) ekledi. Böylece BtcTurk | PRO, 49 kriptopara birimine ve 121 işlem çiftine ulaşıyor.

Bitcoin ve kriptoparaların kolayca ve güvenle alım satımının yapılabildiği BtcTurk, dünya genelinde 4,5 milyondan fazla kullanıcıya 7 gün 24 saat işlem yapma imkânı sağlıyor.

Kişiye özel tüm bilgi ve belgeleri şifreli olarak çoklu güvenlik katmanlı sunucularda muhafaza eden BtcTurk, kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerini de dikkate alarak işlem hacmiyle kendini kanıtlamış kriptopara birimlerini platforma eklemeye devam ediyor. Bu doğrultuda BtcTurk, profesyonel kriptopara yatırımcıları için geliştirdiği BtcTurk | PRO’da Terra’yı (LUNA) listeliyor. Terra (LUNA) için yatırma çekme işlemleri 28 Şubat, Pazartesi günü açılırken, al-sat 2 Mart, Çarşamba günü başladı.

Yeni eklenen kriptoparalar ile BtcTurk | PRO web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden Türk Lirası (TRY) ve Tether (USDT) işlem çiftlerinde alım satım işlemi yapılabiliyor. Terra Luna (LUNA) için minimum yatırma limiti ve minimum çekme limiti ise 0,25 LUNA olarak uygulanıyor.

Terra Luna (LUNA) hakkında:

Terra, kullanıcıların itibari para birimlerine endeksli stabil kriptopara (stablecoin) oluşturmasını sağlayan merkeziyetsiz bir blokzinciridir. Terra blokzinciri, 2018 yılında Do Kwon ve Daniel Shim tarafından geliştirilerek 2019 yılında kullanıma açılmıştır. LUNA, ağın yerleşik kriptopara birimidir. Terra blokzincirinde akıllı sözleşme özelliği ile dolar, euro, Güney Kore Wonu gibi itibari para birimlerine endeksli stabil kriptopara birimleri oluşturulabilir. Terra ağında yer alan tüm stabil kriptopara birimleri, LUNA ile takas edilebilir.

LUNA, Terra blokzinciri üzerinde oluşturulan stabil kriptoparaların fiyat oynaklığını dengeler. Ayrıca platformun yönetişiminde söz sahibi olmayı sağlar. Ayrıca yine ağ içindeki işlem ücretleri için de LUNA kullanılır. LUNA, DPoS (Delegated Proof of Stake) mutabakat protokolü ile kilitlenerek gelirden pay alım için de kullanılabilir. İtibari paralara endekslenen stabil kriptoparaların değerinin aynı olmasının sağlanması için talebe göre arzı artırılmakta ya da azaltılmaktadır. Bu arz talep dengesinin sağlanmasında LUNA kullanılmaktadır. Merkezi olmayan finans platformu Terra’nın kriptoparası LUNA, Terra blokzincirinde üretilmiştir. Terra varlıklarını destekleyen masaüstü, mobil ve donanım cüzdanları ile LUNA bakiyeleri yönetilebilir.

BtcTurk | PRO’da listelenen kriptopara birimleri Bitcoin (BTC) dahil 49 oldu

Bitcoin’in (BTC) yanı sıra BtcTurk | PRO’da yer alan kriptopara birimleri: Tether (USDT), Ethereum (ETH), Synthetix (SNX), Enjin (ENJ), Cosmos (ATOM), Polygon (MATIC), XRP (XRP), Ankr (ANKR), Cardano (ADA), Eos (EOS), Dogecoin (DOGE), Compound (COMP), Decentraland (MANA), Stellar (XLM), Neo (NEO), TRON (TRX), Tezos (XTZ), Polkadot (DOT), Avalanche (AVAX), Chiliz (CHZ), The Graph (GRT), OMG Network (OMG), Chainlink (LINK), Uniswap (UNI), Litecoin (LTC), Maker (MKR), Dash (DASH), Basic Attention Token (BAT), Filecoin (FIL), USD Coin (USDC), Solana (SOL), Stacks (STX), Axie Infinity (AXS), Shiba Inu (SHIB), Loopring (LRC), Fantom (FTM), Universal Market Access (UMA), Storj (STORJ), Polymath (POLY), Fetch.ai (FET), NuCypher (NU), The Sandbox’ı (SAND), Amp (AMP), Audius (AUDIO), Spell Token (SPELL) ve Terra (LUNA). Böylece BtcTurk | PRO 121 işlem çiftine ulaştı.