Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Bu Eğlenceli Yazı Font’u Tamamen Markaların Logolarından Oluşuyor!

Markaların Logolarından Oluşan Yeni Yazı Fontu, Brand New ROMAN. Hello Velocity adlı dijital stüdyo tarafından yaratılan yeni dijital yazı fontu.

Brand New Roman Font’u Markaların Logolarından Oluşuyor? Peki Kaçını Biliyorsunuz?

Bu Eğlenceli Yazı Font’u Tamamen Markaların Logolarından Oluşuyor.

Hello Velocity adlı bir dijital stüdyo, tanınmış kurumsal logoları kullanan ve Comic Sans’tan bana göre daha az rahatsız edici yeni bir yazı karakteri  – yazı fontu yarattı.

Stüdyo, “düşündürücü internet deneyimleri” yarattığını ve Brand New Roman font – yazı tipinin tüketicilik konusunda akıllıca bir beyan olduğunu söylüyor.

Her harf ve sayı bir şirket logosundan alınmış ve kullanılan markaların çoğu; birçoğumuz için anında tanınacak ve bu şirketlerin günlük hayatımızda ne kadar başarılı olduklarına dikkat çekecek cinsten.Aslında kullanılan 76 logo’nun her birini tanımlamak eğlenceli bir oyun haline gelebilir. Örneğin A harfi için Amazon logosu kullanılmış.

Aralarında Disqus, Disney, Mcdonalds gibi markaların logoları da yer alıyor. H harfi yerine ise Hello Velocity kendi logosunu koymuş. Yazı Tipini indirmek isteyenler bence acele etmeli, zira markaların avukatları bu konuda her an itiraz edebilirler.

Markaların Logolarından Oluşan Yeni Yazı Fontu ile Web Sitelerini Görmek için Plug-in Yükleyebilirsiniz.

Web sayfalarının tamamını logo dolu bir deneyime dönüştüren Chrome veyaFirefox eklentileri de yükleyebilirsiniz. Aşağıdaki gibi web sitelerini bu fontlar görebilirsiniz. Ancak pek hoş durmuyor.