Sosyal Medya

iPhone

Bütün Yeni Özellikleri ile iOS 10

Bütün Yeni Özellikleri ile iOS 10

Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile çıkardığını yeni işletim sistemi iOS 10’u tüm özellikleri ile öğrenelim.

screen-shot-2016-09-08-at-10-55-44

 

iOS; iPhone ve iPad’e son derece kişisel ve güçlü yollarla hayat veriyor. Arayüzü harika bir tasarıma sahip ve kullanımı çok kolay. Akıllı öneriler ihtiyaç duyduğunuz anda ekranda beliriyor. Ve gelişmiş teknolojiler gizliliğinizi ve güvenliğinizi koruyor. iOS deneyimini bir kez yaşayınca, milyonlarca insanın iPhone ve iPad kullanmayı neden bu kadar çok sevdiğini anlayacaksınız.

screen-shot-2016-09-08-at-10-55-29

Kullanımı Kolay

Dokunun. Kaydırın. Gezinin.
Gördünüz mü, kullanmayı zaten biliyorsunuz.

iOS aygıtınızı elinize alır almaz kolayca kullanmaya başlayabilirsiniz. En sevdiğiniz uygulamaya dokunarak kendinizi hemen çalışmaya veya eğlenmeye kaptırabilirsiniz. Kilit Ekranı’nı sağa kaydırarak kameranızı hızla açabilir, saniyeler içinde binlerce fotoğrafa göz atabilirsiniz. iOS’taki her şey, güzel görünecek ve güzel çalışacak şekilde tasarlanmıştır.

screen-shot-2016-09-08-at-10-56-47

Performans

Varlığını hissetmeyeceğiniz kadar rahat ve duyarlı. Tam da olması gerektiği gibi.

iOS özel olarak iPhone ve iPad için geliştirildiğinden, her şey son derece doğal görünür ve hissettirir. iOS, grafik performansını en yüksek düzeye çıkarmak için Metal adını verdiğimiz bir çerçeveden yararlanır. İnternette gezinirken, uygulamalar arasında geçiş yaparken veya en karmaşık üç boyutlu oyunları oynarken son derece akıcı grafiklerin ve olağanüstü tepki hızının keyfini yaşarsınız. iOS, karşılaşabileceğiniz en kolay ve doğal mobil işletim sistemidir.

screen-shot-2016-09-08-at-10-57-16

Deneyim

Birbirleri için yaratılmış donanım ve yazılım. Kusursuz bir deneyim için.

Donanım ve yazılım birbirleri için tasarlandıklarında, ortaya gerçekten özel bir şey çıkar. Her şey sorunsuz ve kusursuz bir şekilde çalışır. Uygulamalar; güçlü A10 çip, gelişmiş kamera sistemi, Touch ID sensörü ve 3D Touch gibi donanım özelliklerinden en iyi şekilde yararlanır. iPad’iniz aynı anda iki uygulamayla çalışmanıza olanak tanır. Üstelik iOS, uygulamalarınızı yalnızca aygıtınız şarjdayken güncelleyerek pilinizin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur.

screen-shot-2016-09-08-at-10-57-49

Kamera

Deklanşör düğmesine dokunduğunuzda, iPhone kamerasının görüntü sinyali işlemcisi, yüz algılama, otomatik netleme ve pozlama denetimi gibi milyarlarca işlem gerçekleştirir. Tüm bu işlemlerin amacı tek dokunuşla olağanüstü fotoğraflar çekebilmenizi sağlamaktır.

screen-shot-2016-09-08-at-10-58-51

3D Touch

En yeni iPhone Retina ekranları, farklı basınç düzeylerini algılar ve ne kadar kuvvetli bastırdığınıza bağlı olarak daha fazla seçenek gösterir. Böylece, tek dokunuşla daha fazla işlem gerçekleştirebilirsiniz.

Yerleşik Uygulamalar

Hem şık hem vazgeçilmez uygulamalar.

iOS; Fotoğraflar, Harita, Mesajlar ve Sağlık gibi her gün kullanacağınız Apple tasarımı uygulamalardan oluşan temel bir koleksiyona sahiptir. Bu uygulamaların her biri ayrıntılara çok büyük bir özen gösterilerek geliştirilmiştir. Bu sayede, örneğin mesaj gönderirken kendinizi her zamankinden daha farklı biçimlerde ifade edebilirsiniz. Uygulamalarımız diğer uygulamalarla da uyum içinde çalışır.

screen-shot-2016-09-08-at-10-59-28

Üstün Zeka

Yüksek IQ’lu işletim sistemi.

Proaktif öneriler, metin tahmini gibi gelişmiş özellikler ve herkesin favori kişisel asistanı olan Siri ile, iOS 10 yaptığınız her şeyi daha kolay, daha hızlı ve daha eğlenceli hale getirir.1

Sizi kimse
Siri kadar iyi anlayamaz.

Siri nasıl konuştuğunuzu öğrenir, siz onu anlamak için uğraşmazsınız. Apple’ın geliştirdiği makine öğrenimi teknolojisi sayesinde, doğal konuşmanız yeterlidir. Böylece, ister “Yarın Tamer ile yapacağım toplantıyı saat 2’den 3’e al” isterseniz “Perşembe saat 2’deki toplantımı saat 3 olarak değiştir” deyin, Siri söylediklerinizin tamamını anlar.

Siri, en favori uygulamalarınızla bile çalışır.

Siri’den anımsatıcıyı ayarlamasını ve takviminize bir etkinlik eklemesini isteyebilirsiniz. Hatta birine mesaj göndermesini veya bir fotoğrafı bulmasını da söyleyebilirsiniz.

 screen-shot-2016-09-08-at-11-00-20

iOS ne yapmak istediğinizi sizden önce bilir.

iOS o kadar akıllıdır ki, size mesaj yazmanızı kolaylaştıracak akıllı önerilerde bulunabilir, gideceğiniz yere daha hızlı ulaşmanızı sağlayabilir ve hatta sevebileceğiniz uygulamalar bile önerebilir. Üstelik, tüm bunları yaparken bilgilerinizi gizli tutar.

Harita

Harita uygulaması günlük rutininizi öğrenerek, ziyaret etmek isteyebileceğiniz yerlerle ilgili yararlı önerilerde bulunur ve bu yerlere en hızlı nasıl ulaşabileceğinizi söyler. Örneğin, takviminizdeki yaklaşan toplantılar, önerilen rotalarla birlikte otomatik olarak gösterilir.

screen-shot-2016-09-08-at-11-01-05

Fotoğraflar

Fotoğraf arşivinizde arama yaptığınızda, Fotoğraflar uygulaması aradığınız kişilerin, yerlerin ve öğelerin bulunduğu fotoğrafları belirlemek için milyarlarca işlem yapar. Ve böylece, sevdiğiniz anları her zamankinden daha hızlı bulabilmenizi sağlar.

screen-shot-2016-09-08-at-11-01-34

Önerilen uygulamalar

iOS 10, konumunuza ve günün hangi saatinde olduğunuza bağlı olarak kullanmak isteyebileceğiniz uygulamalar önerir. Örneğin spor salonuna geldiğinizde, antrenmanınızdan en yüksek verimi almanıza yardımcı olmak için iOS size en sevdiğiniz özel antrenman uygulamasını önerebilir.

screen-shot-2016-09-08-at-11-02-01

Verilerinizin Korunması

Gizlilik ve güvenlik. İnandığımız her şeyin temeli. Yaptıklarımızın da.

Apple’da, bilgilerinizi korumak en başından itibaren tüm süreçlerimizin bir parçası. Ürünlerimizle ilgili bir fikir bulduğumuzda, bu ürünü sizin güvenliğinizi ve gizliliğinizi garanti altına alacak şekilde tasarlamanın da bir yolunu buluruz. Bu değere derinden bağlıyız çünkü güveniniz bizim için her şeyden daha önemli.

screen-shot-2016-09-08-at-11-02-28

Kapsamlı güvenlik.

iOS, gizliliğinize öncelik vermek üzere tasarlanmıştır. Takvim, Kişiler, Anımsatıcılar veya Fotoğraflar gibi uygulamalarda yer alan konum bilgilerinizi veya kişisel verilerinizi isteyen bir uygulama, önce sizden izin almak zorundadır. Uygulamaların HealthKit ve HomeKit verilerine nasıl erişebileceği konusunda da kontrol tamamen sizdedir. iMessage ve FaceTime üzerinden yaptığınız konuşmalar şifrelenir. Böylece, konuşulanları siz ve konuştuğunuz kişi dışında kimse göremez veya okuyamaz. Ve Safari’deki yerleşik özellikler, internette gizliliğinizi koruyarak gezinmenize, tanımlama bilgilerini engellemenize ve web sitelerinin sizi izlemesini önlemenize imkan verir.

Gelişmiş güvenlik.

iOS, tüm mobil işletim sistemleri arasında en gelişmiş güvenliği sunar. iOS özellikleri kişisel bilgilerinizin güvenliğini sağlarken, donanım ve yazılım özellikleri kötü amaçlı yazılımlara ve virüslere karşı koruma sağlar. Touch ID, sizi her seferinde parolanızı girmek zorunda bırakmak yerine parmak izinizi parola olarak kullanmanıza izin vererek aygıtınıza yetkisiz erişimleri engeller. Geliştiricilere de mümkün olan en güvenli uygulamaları geliştirebilmeleri için birinci sınıf şifreleme ve uygulama taşıma güvenliği gibi araçlar sunarız. Amaç, donanımdan iOS’a ve oradan da App Store’a sistemin tamamında güvenliğin sağlanmasıdır.

Devamlılık

Kusursuz deneyim. Tüm aygıtlarınız arasında.

iOS, iCloud sayesinde Apple ürünlerinizin birçoğu arasında otomatik bağlantı kurabilir ve düzenli olarak yaptığınız şeyleri kolaylaştırır. Örneğin, büyük dosyaları mail aracılığıyla göndermek zorunda kalmadan aygıtlar arasında anında paylaşabilmenizi sağlar. Veya bir göreve iPad’inizde başlayıp onu Mac’inizde bitirebilmenizi. Hatta dilerseniz, iPhone veya iPad’inizdeki videoları Apple TV aracılığıyla TV’nizde de izleyebilirsiniz. Üstelik her şey eş zamanlanır. iPhone’unuzdaki bir belgeyi veya fotoğrafı güncellediğinizde, en yeni versiyonu tüm aygıtlarınıza aktarılır.

Handoff ile kaldığınız yerden devam edin.

iPhone’unuzda bir mail veya mesaj yazmaya başlayıp onu Mac’inizden gönderebilirsiniz. Handoff; Mail, Safari, Pages, Numbers, Keynote, Harita, Mesajlar, Anımsatıcılar, Takvim, Kişiler, Notlar, Podcast’ler ve Saat ile çalışır.

screen-shot-2016-09-08-at-11-03-32

Tüm aygıtlarınızdan kısa mesaj gönderin.

Gelen mesajları iPhone’unuzda okuyup Mac veya iPad’inizden yanıtlayabilirsiniz. Hatta Safari, Kişiler veya Takvim gibi uygulamalarda seçtiğiniz bir telefon numarasına iPad’inizden veya Mac’inizden mesaj gönderebilirsiniz.

screen-shot-2016-09-08-at-11-04-19

AirDrop üzerinden kablosuz bir şekilde dosya paylaşın.

screen-shot-2016-09-08-at-11-04-49

AirDrop ile dosya paylaşmak, mail veya mesajla göndermekten daha hızlı ve kolaydır. Özellikle de birçok mail sunucusu için çok büyük olan dosyaları gönderebileceğinizi düşündüğünüzde.

Evrensel Pano. Bir aygıtta kopyalayın, diğerinde yapıştırın.

screen-shot-2016-09-08-at-11-05-26

iPhone’unuzdaki bir uygulamadan metin, resim veya video kopyalayıp Mac veya iPad’inizdeki bir uygulamaya yapıştırabilirsiniz.

AirPlay ile büyük ekranda görsel şölen.

screen-shot-2016-09-08-at-11-05-29

AirPlay sayesinde, iOS aygıtınızdaki içerikleri Apple TV aracılığıyla HDTV’nize ve hoparlörlerinize kablosuz aktarabilirsiniz. Veya isterseniz ekranınızdaki görüntüleri büyük ekrana yansıtabilirsiniz.

iCloud

Tüm içeriğinizi güvenle saklayın. Hem de otomatik olarak.

iCloud; fotoğraflarınızı, videolarınızı, belgelerinizi, uygulamalarınızı, kişilerinizi, takvim etkinliklerinizi ve daha fazlasını otomatik olarak yedekleyebilir. Böylece, en önemli içeriklerinizi güvende tutar ve iPhone veya iPad’inizdeki depolama alanınızda daha fazla yer kazanmanızı sağlar.5 iPhone’umu Bul uygulaması, aygıtınızı kaybetmeniz durumunda onu bulmanıza yardımcı olur.6 Üstelik, iCloud’da saklanan her şeye tüm iOS aygıtlarından veya Mac’lerden kolayca erişebilirsiniz.

screen-shot-2016-09-08-at-11-06-19

iOS evinizde ve arabanızda da sizinle.

Ev

iOS ile ev otomasyonu güvenli ve kolaydır. Bu sayede, aracınızı park ederken evinizdeki ışıkları açabilir, evinizin kapısını kilitlemeyi unuttuğunuzda bunu iPhone’unuzla yapabilirsiniz.

screen-shot-2016-09-08-at-11-06-58

CarPlay

CarPlay, arabanızdayken iPhone’unuzu kullanmanın en kolay ve en güvenli yoludur. Yol tarifleri almanıza, favori parçalarınızı dinlemenize, telefon görüşmeleri yapmanıza ve çok daha fazlasına olanak tanır. Üstelik tüm bunları yaparken dikkatinizi yola vermeye devam edebilirsiniz.

screen-shot-2016-09-08-at-11-07-03

Erişilebilirlik

iOS’un gücünü herkesin deneyimlemesini istiyoruz.

iOS, engelli kullanıcıların iPhone ve iPad’in sunduğu özelliklerden daha fazla yararlanabilmelerini sağlayan çok sayıda destekleyici teknolojiye sahip. Çünkü, teknoloji ilerlerken kimsenin geride kalmamasını istiyoruz.

  • Görme
  • İşitme
  • Fiziksel ve Motor Beceriler
  • Okuma-Yazma ve Öğrenme

screen-shot-2016-09-08-at-11-07-56

Kolayca ve ücretsiz güncelleyin.

screen-shot-2016-09-08-at-11-08-48

iOS güncellemeleri ücretsizdir. Ve çıktıkları an, iPhone veya iPad’inizden kablosuz olarak indirilebilirler. Yeni bir sürüm çıktığında aygıtınız sizi uyarır. Böylece, yeni güncellemelerdeki muhteşem özellikleri kaçırmazsınız.

Android’den iOS’a geçmek çok kolay.

screen-shot-2016-09-08-at-11-09-26

iOS’e Taşı uygulaması; kişiler, takvimler ve fotoğraflar gibi tüm önemli içeriklerinizi yeni iPhone’unuza veya iPad’inize taşımanızı şaşırtıcı derecede kolay hale getiriyor. İster kendiniz yapın isterseniz bir Apple Store’a gelerek bir Uzman’dan yardım alın. Hangisini tercih ederseniz edin, sorularınız için her zaman Apple Destek ile iletişime geçebilirsiniz.

screen-shot-2016-09-08-at-11-09-30

iOS’a geçiş yapma konusunda daha fazla bilgi edinin