Sosyal Medya

iPhone

iPhone 7 İçin Apple, OLED Ekran Deniyor!

Apple, iPhone 7 için ekran teknolojisinde önemli bir değişikliğe gidebilir!

Apple, iPhone 7 için ekran teknolojisinde önemli bir değişikliğe gidebilir!

Yeni söylentilere göre iPhone 7, ekran teknolojisinde sürpriz bir değişiklik yaparak OLED ekrana yer verebilir. Apple’ın telefonlarında genellikle LCD ekranlar kullandığı biliniyor. Peki Apple’ı OLED’e geçirecek olan neden, ne olabilir?

Apple, bugüne kadarki iPhone’larında yüksek parlaklık, kontrast ve görüş açıları sağlayan LCD ekranlara yer verdi. Ancak OLED ekranlar, hem görüntü kalitesinde hem de kontrastta daha yüksek seviyelere ulaşabiliyor. Samsung’un son Galaxy Note’u ve Galaxy S6’sı, bunun kanıtları arasında. OLED ekranlar, abartılı renkleriyle de tanınıyorlar ancak bu durum, üst seviye telefonlarda artık yaşanmıyor. OLED ekranlar, iyi bir kalibrasyonla IPS paneller kadar gerçeğe yakın renkler sunabiliyorlar.

Digitimes’ın raporuna göre Samsung, Apple için OLED ekranlar sağlamaya başlamış bulunuyor. Test ekranlarının Apple’a ulaştığı söyleniyor. Siteye göre iPhone 7’de OLED ekran kullanma kararı, Kasım ayında verilebilir. Firmanın OLED ekranı seçmesi halinde iOS’un koyu arka planlı duvar kağıtları, cihazda daha da etkileyici görünecek demektir.