Sosyal Medya

Kripto Para

Bybit, dünyanın ilk DEX entegrasyonunu duyurdu

Dünyanın en çok ziyaret edilen üçüncü kripto para borsası  Bybit, platformuna merkeziyetsiz borsa ApeX Pro'yu entegre ettiğini duyurdu. Yeni hizmet 8 Aralık 2022'de kullanıma sunulacak olup Bybit kullanıcıları ApeX merkeziyetsiz protokolüne Bybit hesaplarından erişebilecek.

Bybit, dünyanın ilk DEX entegrasyonunu duyurdu

Bybit, ürün yelpazesine ApeX Pro’yu ekliyor..

Dünyanın en çok ziyaret edilen üçüncü kripto para borsası  Bybit, platformuna merkeziyetsiz borsa ApeX Pro’yu entegre ettiğini duyurdu. Yeni hizmet 8 Aralık 2022’de kullanıma sunulacak olup Bybit kullanıcıları ApeX merkeziyetsiz protokolüne Bybit hesaplarından erişebilecek.

 

Bu hamleyle Bybit’in ürün portföyüne ApeX Pro da eklenmiş olacak. Böylece yatırımcılar tek bir platformdan hem merkeziyetsiz borsa (DEX) hem de merkezi borsa (CEX) özelliklerinden tam anlamıyla yararlanabilme konusunda daha iyi bir fırsat elde edecek. Bybit’in bu entegrasyonu, söz konusu iki modelin böyle bir amaçla birlikte kullanılması bakımından bir ilk olma özelliği taşıyor ve kripto sektörü için emsal teşkil ediyor.

 

ApeX Pro; StarkWare’in Katman 2 ölçeklenebilirlik motoru StarkEx’i kullanarak yüksek performanslı vadeli işlem sözleşmeleri sunan, izne dayalı olmayan ve tam kontrol sahipliği sunan (non-custodial) bir DEX’tir. Bu entegrasyon sayesinde yatırımcılar, merkezi borsaların güvenlik, verimlilik ve kullanılabilirliğinden merkeziyetsiz platformların şeffaflık, tam kontrol sahipliği ve gizlilik özellikleriyle birlikte yararlanabilecek. Ayrıca, kullanıcıların alım-satım işlemlerinde emir defterlerini daha rahat bir şekilde kullanması sağlanacak.

 

Kullanıcıların Bybit hesaplarından ApeX Pro’ya fonlarını transfer etmesi yeterli. Fonlar platform ücreti alınmadan anında transfer edilir; böylece kullanıcılar tam şeffaflık içinde hemen alım-satım yapmaya başlayabilir.

 

ApeX Pro, kullanıcıların işlerini kolaylaştırmak amacıyla bazı gelişmiş özellikler sunuyor.. Bybit gibi görünüp çalışacak şekilde tasarlanması ve emir defteri modelinden yararlanması sayesinde ise kullanıcıların öğrenme eğrisini önemli ölçüde kısaltır. ApeX Pro ayrıca, blok zincirinde yalnızca bakiye ödemelerinin kayıt altına alındığı sıfır bilgiyle kanıt (ZKP) yöntemini kullanır; böylece kullanıcıların cüzdan kimliklerinin gizliliği de korunur.

 

Bybit tüm yatırımcılarının güvenliğini sağlama hedefine her zaman sıkı sıkıya bağlıdır. Bu taahhüdünü, merkeziyetsiz işlemlere götüren geçidi açarak daha da ileri taşıyor.

 

Bybit’in kurucu ortağı ve CEO’su Ben Zhou ise konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bu adım ile Bybit dünyada bir ilki gerçekleştirdi. ntegrasyon, sektörün ilerleyişi açısından da çok önemli bir gelişme arz ediyor. Misyonumuz kripto ekosisteminde güvenin tazelenmesine yardımcı olmak ve herkesin Web3’ün tüm fırsatlarına erişmesinin önünü açmak. Söz konusu entegrasyon ile bu misyonu ve çok daha fazlasını yerine getirebileceğiz.”