Sosyal Medya

Kripto Para

Bybit, rezerv kanıtı için Merkle Ağacı doğrulamasını etkinleştirdi

Bybit, kullanıcıların şirketin varlıklarını doğrudan doğrulamasına olanak tanıyan bir Rezerv Kanıtı sistemini uygulamaya koydu.

Bybit, rezerv kanıtı için Merkle Ağacı doğrulamasını etkinleştirdi

Dünyanın en çok ziyaret edilen üçüncü kripto borsası Bybit, kullanıcıların şirketin varlıklarını doğrudan doğrulamasına olanak tanıyan bir Rezerv Kanıtı sistemini uygulamaya koydu. Sistem, kullanıcıların Bybit’te depolanan varlıklarını hızlı bir şekilde doğrulamasını sağlamak için Merkle Ağacı’nı kullanıyor ve Bybit’in tüm kullanıcı varlıklarını 1:1 oranında tuttuğunu doğruluyor.

 

Bybit, rezerv kanıtı için Merkle Ağacı doğrulamasını etkinleştirerek sağlam mali durumunu ve tam şeffaflık taahhüdüne olan bağlılığını kanıtladı. Kullanıcılar, varlıklarının Bybit rezervlerinde yükümlülük olarak kaydedildiğini kontrol etmek için Merkle Ağacı kodlarını kullanabilir, cüzdanların Bybit’e ait olduğunu doğrulayabilir ve varlıkların 1:1 oranında tutulduğunu kontrol edebilirler.

 

Doğrudan Rezerv Kanıtı doğrulaması, spot, vadeli işlemler, opsiyonlar ve birleştirilmiş marj hesaplarını içeren alım satım hesapları ve “Bybit Earn” ürünlerinde tutulan kripto varlıkları ve bakiyeleri içeren fon hesaplarına sahip tüm kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor.

 

Doğrulama, Ethereum, Arbitrum, BNB Smart Chain, Optimism, Polygon, Avalanche ve TRON dahil olmak üzere çeşitli blok zincirlerindeki varlıklar için kullanılabiliyor. Bybit, varlıklarının dengesini ve yüksek likiditesini korumak için düzenli olarak anlık görüntüler alıyor.

Bybit'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Ben Zhou

Bybit’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Ben Zhou,

“Bybit’te, kripto para birimi endüstrisinde güven oluşturmak için şeffaflığın ve hesap verebilirliğin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Rezerv Kanıtı sistemimiz, amaca yönelik oluşturulmuş bir Merkle Ağacı kullanıyor. Kriptografik çözüm, zincirleme varlıklarımız ve yükümlülüklerimiz hakkında doğrulanabilir kanıtlar sağlayan kripto-yerel, güvenilir bir model ortaya koyuyor ve kullanıcılarımıza fonlarının bizde güvende olduğuna dair güvence veriyor.”

Bybit tarafından sıfırdan inşa edilen Merkle Ağacı, blok zincirinin sunduğu netlik ve erişilebilirlik ile Bybit’in rezervlerinin içeriğini en ince ayrıntılara kadar güvenli bir şekilde doğrulayabilir durumda. Bybit ayrıca cüzdan sahipliği doğrulamasını tamamladı ve kullanıcı varlıklarının kendi kendini doğrulamasının ve Bybit’in cüzdan sahipliği doğrulamasının nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılı kılavuzlar yayınladı.

Zhou, “Proof of Reserves’in kripto borsaları tarafından genel olarak benimsenmesi, savunduğumuz teknolojiyi kullanarak güveni yeniden inşa etmek için bir araya geldiğimiz blockchain endüstrisi için olumlu bir gelişmedir” dedi ve ekledi: “Dijital varlık alanında şeffaflığı ve hesap verebilirliği normalleştirmek istiyoruz.”

Bybit, etik uygulamalara olan bağlılığını göstermek için yakın zamanda aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi girişimi hayata geçirdi:

  • İlk adım olarak Bitcoin ve Ethereum cüzdanlarının içeriklerini bir Nansen panosundan görüntülenebilecek şekilde yayınlamak
  • Güçlü bir Rezerv Kanıtı mekanizması oluşturmak için yatırım yapmaya paralel olarak kusursuz para çekme işlemlerinin sağlanması
  • KYC ve AML gerekliliklerine ve düzenlemelerine daha fazla uyum sağlamak için risk yönetimi kontrollerini geliştirmek ve düzenli tasdik işlemleri yapmak

“Misyonumuz, dünyanın ‘kriptoya açılan kapısı’ olmak. Bu nedenle, en yüksek hesap verebilirlik ve sorumluluk standartlarını sağlamamız bizim için kritik önem taşıyor” diyen Zhou, açıklamasına şöyle devam etti:  2022 yılı zorlu geçti, ancak sonuç olarak kripto endüstrisi olgunlaştı.  Önde gelen oyuncular bu zorluğun üstesinden geldi ve gerçek bir dayanıklılık gösterdi. Finansal hizmetleri demokratikleştirmeye ve Web3’ün inanılmaz fırsatlarına erişim sağlamaya devam etmeye kararlıyız.”