Sosyal Medya

Donanım

Canon, dijital renkli baskı makinesi imagePRESS V1000’i tanıttı

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, üretim baskısında yeni bir standart belirleyen dijital renkli baskı makinesi imagePRESS V1000’i tanıttı.

Canon, imagePRESS V1000 ile üretim baskısında yeni bir standart belirliyor

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, üretim baskısında yeni bir standart belirleyen dijital renkli baskı makinesi imagePRESS V1000’i tanıttı. Ticari ve kurum içi baskı hizmeti sağlayıcılarının günlük üretimlerinde karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldıran V1000, yüksek performans ve ileri teknoloji özellikleri ile öne çıkıyor. imagePRESS V1000, tutarlı kalite ve maksimum güvenilirlik sunarak baskı profesyonellerinin üretim becerilerini artırıyor ve uygulama tekliflerini genişletmelerine yardımcı oluyor.

Canon Europe, Pazarlama ve İnovasyon, Dijital Baskı ve Çözümler Başkan Yardımcısı Hiro Imamura imagePRESS V1000 için;

“Müşteri tabanımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere dijital tonerli baskı cihazı tasarımına yepyeni bir bakış açısı getirdik. Gündelik üretim sorunlarının üstesinden gelmenin yenilikçi yollarını keşfettik ve işletmelerin kendi müşterilerine yaratıcı baskı ürünleri sunmaları için daha kapsamlı, daha iyi ve daha hızlı çalışmalarını sağladık. imagePRESS V1000 verimlilikte çıtayı yükseltiyor. Baskı işletmelerinin karşılaştığı ortak zorlukları ortadan kaldıran özelliklerle donatılan V1000, birden çok baskı türünü gerçekleştirebiliyor. Yüksek verimlilik garantisi ve otomasyon sayesinde asgari müdahaleyle mükemmel baskı kalitesi sunarak, müşterilerimize daha fazla operatör zamanı kazandırıyoruz” dedi.

Yeni imagePRESS V1000, sunduğu heyecan verici formatlar ve geniş medya kapasitesiyle, baskı işletmelerinin esnekliğini arttırarak birçok farklı sipariş türünü kabul edebilmesine olanak sağlıyor. Operatörlerin iş akışlarını kolaylaştıran imagePRESS V1000, zamana karşı yarışan ve baskı işi ne olursa olsun, her gün yüksek performansla çalışan ticari ve kurum içi baskı hizmeti sağlayıcılarının en önemli yardımcısı oluyor.

Az yer kaplayan kompakt tasarım

Üstün tasarımı ile piyasadaki orta hacimli dijital üretim baskı makinelerine kıyasla çok daha az yer kaplayan imagePRESS V1000, 3 m²’den küçük bir alanda, dakikada 100 sayfa üretme kapasitesiyle, çok daha büyük boyutlu baskı makineleriyle aynı verimliliği sağlıyor. Bu özelliği ile cihazın kapladığı yer miktarının çok önemli olduğu baskı merkezleri için ideal bir ürün olarak öne çıkıyor.

Canon, dijital renkli baskı makinesi imagePRESS V1000’i tanıttı

Çevreye ve geleceğe önem, asgari atık

imagePRESS V1000, enerji tasarrufu alanındaki en yüksek standartları karşılıyor. ENERGY STAR onaylı baskı makinesi, çevre dostu elektronik cihazlar için küresel bir derecelenme sistemi olan EPEAT Registry’den EPEAT Gold derecesine sahip olmasıyla öne çıkıyor. Tek seferlik testin yeterli olması ve kullanılan enerjiden tasarruf sağlama avantajı sayesinde, deneme-yanılma ve baskı israfını önlüyor. Tasarımında sürdürülebilir tüm unsurların göz önünde bulundurulduğu imagePRESS V1000, çekmecede yer alan medyaların ayarlarla eşleşmediği noktada baskı başlamadan önce durdurabilme imkânı sunmasıyla, enerji tüketimi ve CO² emisyonlarının azaltılmasını sağlıyor. Ayrıca, operatörler PRISMAsync veya EFI Fiery kontrolörlerini kullanarak baskı işindeki en küçük detayları dahi kontrol edebiliyor ve baskı düğmesine basmadan önce kullanıcı arayüzünde gerçek zamanlı değişiklikler yaparak baskı hatalarını önleyebiliyor. Dakikada 100 sayfa sunan hızlarda çok farklı medya tipleri ve ağırlıkları üzerinde en yenilikçi uygulamaları başarıyla sunmak üzere tasarlanan imagePRESS V1000, baskı profesyonellerinin kaliteden veya verimlilikten ödün vermeden daha fazla çeşitlilik ve hacimlerdeki işleri hızla tamamlamasına olanak tanıyor.

imagePRESS V1000’de yer alan yenilikçi soğutma sistemi, sabitleme işleminden sonra hızlıca kağıdı soğutarak, ekletilen işlerde dahi kıvrılma, yapışma veya sıkışma sebepli atıkları en aza indirgiyor.

İstikrarlı yüksek üretkenlik

Yepyeni bir aktarım teknolojisine sahip olan baskı makinesi, üretim sırasında medya ağırlıkları değiştirilirken sıfır yapışma riskiyle eşit renk dağılımı garantisi sunuyor. Yeni entegre POD-SURF sabitleme teknolojisi, sabitleme kayışının sıcaklığını denetliyor. Bu sayede sentetik ve mıknatıslı olanlar da dahil olmak üzere 52 – 400 g/m2 aralığında birçok farklı medya türünde dakikada 100 sayfa ile tutarlı baskı hızı sunuyor. Baskı makinesi, yeni iki adımlı pozalama düzeltme sistemi sayesinde afiş sayfalarının çift taraflı baskısını 1,3 metreye kadar alabiliyor. Uzaktan uyarı sistemi ile sarf malzemelerinin durumunu kontrol edebiliyor. Ayrıca baskı makinesi çalışmaya devam ederken medya ve toner değiştirme ve medya atığını çıkarma işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle durma veya yavaşlamaların önüne geçilerek, verimlilik korunuyor.

Otomasyon ile zamandan tasarruf

Dahili spektrofotometrik sensör, çevrim dışı kalite kontrolleri gerçekleştirme zorunluluğunu ortadan kaldırarak düzeltmelerin ve ayarlamaların tek bir tuşa basarak gerçekleştirilmesini sağlayarak operatörlere zaman kazandırıyor ve renk kontrolü için gereken beceri seviyesini azaltıyor. Yeni iki adımlı pozalama düzeltme teknolojisi, uzun sayfalarda dahi mükemmel hizalama sağlıyor. Opsiyonel Algılama Ünitesi, işte kullanılan pozalama ve renk ayarlarıyla eşleşmeyen baskıları otomatik olarak tespit ediyor ve baskı işlemi boyunca bu ayarların korunmasını sağlayarak zaman tasarrufu ve verimlilik sağlamasıyla öne çıkıyor.

Bulunma Durumu

Yeni imagePRESS V1000 Serisi 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren Canon ve akredite iş ortakları aracılığıyla satışa sunulmaya başlandı. imagePRESS V1000 Serisi ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.