Sosyal Medya

Otomobil

CarKey, iOS 13.4 Beta sürümü iPhone’u Araba Anahtarına Dönüştürecek

iOS 13.3 Beta sürümünde ortaya çıkan CarKey özelliği, iOS 13.4 iPhone ve Apple Watch'unuzu Araba Anahtarına Çevirecek.CarKey Ne İşe Yarar?

iOS 13.4 iPhone ve Apple Watch’unuzu Araba Anahtarına Çevirecek

iOS 13.4’ün ilk beta sürümünde ortaya çıkan CarKey ayrıntısı. Yazılımın ilk beta sürümü bir ‘CarKey’ API’sı hakkında ayrıntılar içeriyor.

Apple’ın bir sonraki işletim sistemi sürümü iOS 13.4 güncellemesi geldiğinde; uygun araçlarınızın kilitlemek, kilidini açmak, aracınızı çalıştırmak için iPhone ve Apple Watch cihazlarınızı kullanabileceğinizi gösteriyor.

9to5Mac’a göre, mobil işletim sisteminin ilk beta sürümü, cihazlarınızı NFC’li araçlar için anahtar olarak kullanmanıza izin veren bir “CarKey” API’sine referanslar içeriyor. Dahili kodlara dayanarak Face ID ile kimlik doğrulamanız bile gerekmeyecek – piliniz bitse bile cihazınızı çalışmak için okuyucunun yakınında tutmanız yeterli olacak.

Bunun yanında diğer kişilerinde muhtemelen aile içindeki sizin güvendiğiniz kişilerin aracı çalıştırmasına izin verebiliyorsunuz.

iOS 13.4 iPhone ve Apple Watch'unuzu Araba Anahtarına Çevirecek

iPhone veya Apple Watch Araba Anahtarı olarak nasıl kullanılacak?

Eşleştirme işlemi aslında Apple’ın Cüzdan uygulamasıyla başlar, ancak bir cihazı ilk kez bir arabaya bağladığınızda kurulumunuzu bitirmek için otomobil üreticinizin uygulamasına da ihtiyacınız olacak. Cihazınızı NFC okuyucunun üzerine yerleştirdiğinizde, Cüzdan uygulamanızda bir CarKey görünecektir. Daha sonra bu anahtarı bir Apple Watch’unuza da ekleyebilirsiniz.

Akıllı telefonların bir araba anahtarı olarak kullanılması aslında yeni bir şey değil. Yine de aracınızda bir dijital anahtar desteği yoksa hoş bir özellik olabilir. Yine de otomobil üreticilerinin CarKey olarak kullanımına izin vermesi de önemli. Özelliği iOS 13.4 ile birlikte göreceğiz.