Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

CarPlay Kablosuz Destek Özelliği Geldi!

Apple'ın yazılım mühendisliği kıdemli başkan yardımcısı Craig FEDERIGHI, Worldwide Developers Conference açılış konuşmasının bir parçası olarak CarPlay için yep yeni özellikler duyurdu.

Apple’ın yazılım mühendisliği kıdemli başkan yardımcısı Craig FEDERIGHI, Worldwide Developers Conference 2015 (WWDC 2015) açılış konuşmasının bir parçası olarak CarPlay için yep yeni özellikler duyurdu.

CarPlay artık belirli araba özelliklerini kontrol etmek için kablosuz çalışacaktır.Elbette otomobil üreticilerinin izin veren uygulamalarını destekleyecek.

carplay_konusma

Böylelikle Apple’ın CarPlay Kablosuz Destek Özelliği ile bir çok üretici destek özelliklerine bir çok yeni eklentiler gerçekleştirebilecek gibi gözüküyor.

Şu anda hiçbir otomobil henüz kablosuz modunu desteklemiyor. Ancak CarPlay gelecekte kablosuz destek modu ile çalışacak.

Mevcut CarPlay kullanıcıları iPhone kontrolü için bir Lightning kablosu aracılığıyla şu anda USB bağlantısına ihtiyaç duyuyor.
Gelecekteki araçlarda, iOS kullanıcıları araca kablosuz bağlanabilecek.

CarPlay araçlarda iPhone’u daha güvenli sürüş sağlayacak şekilde kullanmak için tasarlanmış bir çözümdür. Siri sesli kontrol özelliği, düğmeler veya dokunmatik ekran sizin aracınızın kontrolleri ile çalışır.