Sosyal Medya

Yazılım

CHOMAR, AVAR’a Türkiye’den kabul edilen ilk ve tek yazılım şirketi oldu

CHOMAR Antivirus, dünya çapında faaliyet gösteren AVAR’a Türkiye’den kabul edilen tek yazılım şirketi olarak ülkemiz adına bir ilki daha gerçekleştirmiştir.

CHOMAR; AVAR (Association of anti Virus Asia Researchers)’a Türkiye’den kabul edilen ilk ve tek yazılım şirketi oldu

CHOMAR Antivirus, dünya çapında faaliyet gösteren AVAR’a Türkiye’den kabul edilen tek yazılım şirketi olarak ülkemiz adına bir ilki daha gerçekleştirmiştir. CHOMAR, 17 ülkenin siber güvenlik uzmanlarının yer aldığı organizasyona Türkiye’yi de dahil ederek bu alanda büyük bir temsilcilik elde etmiştir. Elde ettiği başarıları katlayarak devam etmekte olan CHOMAR, Türkiye’nin siber güvenlik teknolojileri alanındaki başarılarını global ölçekte yaymaya devam edecektir.


AVAR Hakkında: AVAR, kötü amaçlı yazılımların yayılmasını ve verdiği hasarları önlemek için 1998 yılında kurulmuş bağımsız ve kar amacı gütmeyen global çapta faaliyet gösteren bir organizasyondur. AVAR, Asya Pasifik bölgesine odaklanmakta olup Avustralya, Çin, Hong Kong, Hindistan, İsrail, Japonya, Kore, Filipinler, Singapur, Tayvan, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri’ninde içinde yer aldığı 17 ülkenin önde gelen uzmanları ile iş birliği yaparak çalışmalarını sürdürmektedir. AVAR, kötü amaçlı yazılımların yayılmasına karşı verdiği mücadele ile küresel çapta önemli bir rol oynamaktadır.

CHOMAR Hakkında: Global ölçekte faaliyet gösteren şirket; kullanıcıların siber güvenlik problemlerini yenilikçi metotlarla çözen, kullanıcı deneyimini ön planda tutan, farklı platformlarda kullanılabilen, küresel pazara hitap eden özgün uç nokta koruma ürünleri geliştirmektedir. CHOMAR’ın birinci önceliği geliştirmiş olduğu ürünler ile kullanıcıların dijital dünyada güvenliğini sağlamaktır.

CHOMAR, dünyada sayılı şirketin sahip olduğu; OPSWAT, SKD Labs, STARCHECK, SKD AWARDS, VB100 sertifikalarına sahiptir.

Aynı zamanda Türkiye’den sayılı şirketlerin kabul edildiği Dünya çapında faaliyet gösteren European Expert Group for IT-Security ve Anti-Malware Testing Standards Organization üyesidir. Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi üyesi de olan CHOMAR; Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Ödüleri’nde “En Fazla Ülkeye İhracat Yapan Firma Ödülü”ne layık görülmüştür. CHOMAR 2022 yılında SAHA İstanbul ~ Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi’ne üye olarak kabul edilmiştür.