Sosyal Medya

Yazılım

Chrome güncellemesi pil ömrünüzü 2 saat kadar uzatabilir

Chrome güncellemesi pil ömrünüzü 2 saat kadar uzatabilir. Google Sekmelerin daha az enerji harcaması için güncelleme yapıyor.

Chrome güncellemesi dizüstü bilgisyarınızın pil ömrünü 2 saat kadar uzatabilir

Artık sekmeler arka planda daha az enerji harcıyor…

Bir çok kullanıcı neredeyse her şey için yeni sekme açma eğiliminde ve bu özellik sayesinde Chrome en önemli tercih edilen web tarayıcıları arasında lider konumda. Ancak kullanıcılar arasında da “Pil Domuzu” ünvanına sahip. Açılan her sekme arka planda oldukça fazla enerji harcıyor. Ancak görünen o ki Google, bu işe de el atıyor.

WindowsClub, Chrome 86’daki deneysel bir özelliğin, kaydırma konumunuzu kontrol eden gibi bir sekme arka planda olduğunda gereksiz JavaScript zamanlayıcılarını ve izleyicileri kapatarak enerji kullanımını azaltabileceğini anlıyor. Yukarıdaki başlıkta bahsedilen 2 saate kadar pil tasarrufu elbette doğru test koşullarında geçerli.

Chrome güncellemesi pil ömrünüzü 2 saat kadar uzatabilir

Bir YouTube videosu oynatılırken kazançlar o kadar çarpıcı değil, ancak daha yoğun test hala 36 dakikalık çalışma süresi ekledi. Yine de daha az enerji tüketileceği ve ciddi enerji tasarrufu sağlayacağı kesin.

TWC, bunun yalnızca ilk Chrome 86 sürümlerinde bir bayrak olarak kullanılabileceğini, ancak tüm masaüstü ve mobil sürümlerde kullanılabileceğini söyledi. Yine de kitlesel kullanım için ne zaman sunulacağının bir garantisi henüz yok. Ancak hem Apple hemde Microsoft kullanıcıları için de de Chrome kullanıcılarının oldukça fazla olduğunu biliyoruz. Bu nedenle yeni olası özellik oldukça önemli…