Sosyal Medya

Yazılım

Chrome OS 88, Chromebook’unuzu akıllı ekrana dönüştürüyor!

Chrome OS 88 yayınlandı. Bilgisayarınızın kilit ekranından daha fazla işlevsellik elde etmek için kullanabileceğiniz yeni bir ekran koruyucu

Chrome OS 88, Chromebook’unuzu bir akıllı ekrana dönüştürüyor!

Güncelleme ayrıca web sitelerinde oturum açmak için pin veya parmak izinizi kullanmanıza da olanak tanıyor. Google, Chrome OS 88’i kullanıma sunmaya başladı.

Güncelleme de en önemli değişiklik, bilgisayarınızın kilit ekranından daha fazla işlevsellik elde etmek için kullanabileceğiniz yeni bir ekran koruyucu ile ilgili birkaç geliştirme içeriyor olması…

Özelliği etkinleştirdiğinizde, Chromebook’unuz, belirli albümler halinde düzenledikleriniz dahil olmak üzere Google Fotoğraflar kitaplığınızdaki resimleri görüntüleyebileceksiniz. Yetmedi ayrıca, Google tarafından bir araya getirilen bir dizi varsayılan resim arasından seçim yapabilirsiniz. Pixel Stand ve Nest Hub’da yerleşik olarak bulunan Google Fotoğraflar işlevini kullanırsanız, ekran koruyucunun nasıl çalıştığı konusunda iyi bir fikriniz olur.

Kilit ekranı ayrıca saati ve yerel hava durumunu gösterir ve size kolay erişilebilen medya kontrolleri sağlar, böylece bir şarkıyı duraklatabilir veya çalabilirsiniz. Sağ alt köşede WiFi ve pil durumunuzu ve isterseniz hesabınızdan çıkış yapma seçeneğini bulabilirsiniz.

Bu ekran koruyucuyu etkinleştirmek içinse; Chrome OS’nin ayarlar menüsüne girip ve Kişiselleştirme bölümünden etkinleştirmeniz yeterli… Etkinleştirildikten sonra bir süre bekleyip ekran koruyucunun açılması gerekir.

 

Güncelleme ayrıca; WebAuthn standardını destekleyen web sitelerinde oturum açmak için parola yerine pin veya parmak izinizi kullanmanıza olanak tanıyan bir özellik sunuyor.

Buradaki hoş değişiklik, ekstra güvenlik önlemini etkinleştirdiğiniz web sitelerinde iki faktörlü kimlik doğrulama biçimi olarak pin veya parmak izinizi kullanabilecek olmanız.

 

WebAuthn standardını destekleyen bazı platformlar arasında Dropbox ve GitHub yer alıyor ve önümüzdeki birkaç gün içinde; Chrome OS 88 yüklü cihazınızda kullanıma sunulmasını bekleyebilirsiniz.