Sosyal Medya

Donanım

Yeni Surface Pro 7 Plus’ta LTE desteği, yeni CPU, büyük batarya!

Microsoft güçlendirilmiş yeni Surface Pro 7+ modelinde daha güçlü CPU, LTE desteği ve daha büyük pil kullandı. Eğitimciler ve Kurumsal...

Microsoft’un Surface Pro 7+ sürümünde LTE, yeni CPU’lar ve daha büyük bir pil var

Microsoft’un CES fuarlarında göstereceği fazla bir şey olmaz ancak bu yıl ilk kez sanal olarak gerçekleştirilen CES 2021’de durum değişti. Surface Pro 7+ modelinde çıkarılabilir bir SSD disk, LTE desteği ve daha büyük bir batarya güncellemesinden bahsedildi…

Yeni işlemcilerin sağlayacağı güç tasarruflarının yanında bir de büyütülmüş pil desteğini düşünürseniz daha uzun süre kullanılabileceğiniz bir cihaz geliyor demek yanlış olmaz. Özellikle Eğitimciler ve Ticari Kurumsal müşteriler için kullanışlı ve güçlü bir alternatif olabileceğini görüyoruz.

Çıkarılabilir SSD disk yapılan en radikal değişiklik!

Güncellemenin en güzellerinden birisi Çıkarılabilir SSD Disk… Bizim Hot-Swap disklerin yer aldığı serverlarda gördüğümüz gibi çıkarılması kolay bir SSD disk seçeneği. Özellikle kurumsal müşterilerin ileride daha büyük SSD diskleri fiyat avantajları sundukları dönemde değiştirip kullanabileceklerini gösteriyor. İşin güvenlik kısmındaki sağlayacağı kolaylıklar da ayrıca dikkat çekici olabilir.

Bende özellikle Kurumların IT departmanları için çok iyi oldu. Arıza durumunda donanımın değiştirilmesi oldukça kolaylaştı…

Öte yandan eklenen bir LTE desteği önemli ancak fansız bir Core i5 sürümüyle sınırlı…LTE desteği hem fiziksel SIM hemde şimdi geçişinin hızlanmasını beklediğimiz e-SIM’i de kapsıyor. Microsoft bunun en az 180 ülkede kullanılabileceğini sağlanacağını söylüyor.

Daha büyük pil kullanımının sahlanması için daha ince bir ekran ve iç tarafta daha büyük havalandırma delikleriyle güçlendirilmiş yeni bir termal sistem tasarlandı.

İşlemci tarafında da güncellemeler var.

Surface Pro 7+ 11. Nesil Tiger Lake Core i3, i5 ve i7 seçenekleri yer alıyor ancak burada fanlı çalışan yada fanın soğutmasına ihtiyaç duyan tek model i7 olanlar… Diğer i3 ve i5 modellerinin bu nedenle oldukça sessiz çalıştığını söyleyebiliriz.

Microsoft bu modeli’de özellikle Eğitim ve Kurumsal alandaki müşterileri için konumlandırıyor. Fiyat konusunda bir kesinlik yok ancak The Verge özellikle i3,8GB Ram ve 128GB depolama alanlı modelin 899 dolar olacağını yazdı. En pahalı olması beklenen 32GB RAM, 1TB SSD ve i7 işlemcisiyle Surface Pro 7+ 2799 dolar olabilir.

Daha ucuzu merak ediyorsanız LTE destekli 1149 dolarlık ara modellerde olacak… Her bütçeye bir şeyler olacak galiba…