Sosyal Medya

Yazılım

ChromeBook’lara Windows Geliyor, Google ve Parallels işbirliği

ChromeBook'lara Windows Geliyor, Google ve Parallels işbirliği. ChromeBook'larda Ofis uygulamaları kullanmak... Parallels Chromebook'lara...

ChromeBook’larda Windows Uygulamalarını Çalıştıracak İşbirliği

ChromeBook’lara Windows Geliyor, Google ve Parallels işbirliği… En azından şimdilik kurumsal müşterilere…

Parallels uzun zamandır Mac’inizde Windows uygulamalarını çalıştırmayı kolaylaştırdığı biliniyor. Şirket şimdi de Windows uygulamalarını başka bir büyük platforma getirmek için Google ile ortaklık kurdu: Chrome OS. Ya da en azından Chrome’un kurumsal sürümüne…

Parallels, Google ortaklığının Chromebook Enterprise cihazlarında “Microsoft Office dahil tam özellikli Windows uygulamalarını” çalıştırmanıza izin vereceğini söylüyor. Parallels ayrıca, yazılımın Windows uygulamaları ile işbirliğine dayalı uzaktan çalışmayı etkinleştireceğini vurguluyor.

Basın bülteni ayrıntılarda çok az olsa da; özellikle potansiyel olarak Chrome’u Windows üzerinden dağıtmayı seçen işletmeler için bir oyun değiştirici.

Buradaki tek soru işareti Chromebook’ların sanallaştırma etkisi olmadan da zaten düşük güçlü cihazlar olmasının performansa nasıl bir etkisi olacağı. Yine de covid-19 pandemisinin tüm dünyada devam ettiği şu günlerde sadece Windows uygulamalarının bile Chromebook’larda çalışıtırlabilecek özelliğin; evden çalışanlar için oldukça hayat kurtarıcı olabilir.

Yine de normal kullanıcıların henüz Chromebook’larda Windows’u çalıştırıp çalıştıramayacağı net değil. Yine de Google’ın işletmeler için bile olsa Paralellik desteği umut verici… Google, “önümüzdeki aylarda” Chrome’daki Windows özellikleri hakkında daha fazla şey duyacağımızı söylüyor.