Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Çiçeksepeti ve Türkkep’ten Dijital Dönüşüm İş Birliği!

E-ticaret sektörünün en büyük markalarından biri olan Çiçeksepeti ile e-dönüşüm pazarının önde gelen hizmet sağlayıcılarından olan TÜRKKEP arasında yapılan iş birliğiyle Çiçeksepeti satıcıları ve satıcı adayları, KEP ve e-İmza sahibi olarak işlerini dijitalleştiriyor.

Çiçeksepeti ve Türkkep’ten Dijital Dönüşüm İş Birliği!

E-ticaret sektörünün en büyük markalarından biri olan Çiçeksepeti ile e-dönüşüm pazarının önde gelen hizmet sağlayıcılarından olan TÜRKKEP arasında yapılan iş birliğiyle Çiçeksepeti satıcıları ve satıcı adayları, KEP ve e-İmza sahibi olarak işlerini dijitalleştiriyor.

Kurumların ve bireylerin iş süreçlerini kolaylaştırmak için dijital çözümler üreten TÜRKKEP, Türkiye’nin önde gelen markalarıyla iş birliği yaparak e-dönüşüm sektöründeki lider konumunu güçlendirmeye devam ediyor. 29 Aralık 2022 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan ‘Elektronik Ticaret Aracı Hizmet Sağlayıcı ve Elektronik Ticaret Hizmet Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelik’ çerçevesinde Çiçeksepeti ile iş ortaklığı yapan TÜRKKEP, Çiçeksepeti üzerinden satış yapan işletmelerin ve satıcı adaylarının işlerini dijitalleştiriyor. TÜRKKEP’in hazırladığı 4 farklı kampanya paketi sayesinde, Çiçeksepeti satıcıları ve satıcı adayları, indirimli fiyatlarla Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ve e-İmza sahibi olabiliyor. KEP ve e-İmza paketlerinden faydalanmak isteyen Çiçeksepeti ortakları https://akademi.ciceksepeti.com/avantaj/ adresi üzerinden hem kampanya detayına ulaşabiliyor hem de ön başvuru yapabiliyor. 3 Nisan 2023’e kadar devam edecek bu kampanyanın ardından TÜRKKEP’in Çiçeksepeti satıcıları için hazırladığı avantajlı kampanyalar devam edecek.

KANUNDAKİ YENİ DÜZENLEME NE GETİRİYOR?

Yapılan yasal düzenlemelerle Türkiye’de e-ticaret alanında KEP ve e-dönüşüm araçlarının kullanımı her geçen gün daha da artıyor. Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun değişikliği ile birlikte 01.01.2023 tarihinden itibaren e-ticaret sektöründe hizmet veren markalar, dijital platformlarında satış yapacak firmalardan KEP adreslerini bildirmelerini talep ediyor. Pazar lideri konumuyla mevcut düzenlemelere hızlı ve etkin çözümleriyle kolayca uyum sağlayan TÜRKKEP; bu sayede şirketlerin, kurumların ve bireylerin dijitalleşmesinde öncü rol oynamaya devam ediyor.

KEP SİSTEMİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Operasyonel güç ve zaman gerektiren birçok iş ve işlem, KEP sayesinde kolay bir şekilde yürütülebiliyor. Her türlü bildirim, başvuru, dilekçe, fatura, ihale, sözleşme, ücret pusulası (bordro), hesap özeti, ödeme talimatı, teklif, ihtar, ihbar, şirket beyannameleri, sözleşme evraklarının paylaşımı ve ticari taraflar arasındaki yazışmalar gibi tüm gönderiler, KEP üzerinden elektronik ortamda rahat bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. İş verimliliğini artıran, maliyet ve zamandan büyük tasarruf sağlayan KEP sistemi; kâğıt ve kargo gibi ihtiyaçları ortadan kaldırarak çevreye verilen zararların da önüne geçmiş oluyor. 25 Şubat 2013 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim kurumu (BTK) tarafından, Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcısı olarak yetkilendirilen TÜRKKEP, Türkiye’nin 81 ilinde 150’ye yakın başvuru merkezi ile kullanıcılarına e-dönüşüm konusunda katma değeri yüksek çözüm ve hizmetler sunuyor.