Sosyal Medya

Eğitim

Çift Dilli Eğitim Programıyla Geleceğin Temelleri EdukaKids’te Atılıyor

Her yaş grubu için özel olarak hazırlanmış bütüncül öğrenmeye dayalı uluslararası bir okul programı sunan Modafen Okulları’nın Anaokulu bölümü EdukaKids, çift dilli eğitim sisteminin kazandırdığı küresel bakışının yanı sıra akademik eğitim programını, spor, sanat, kodlama gibi branş dersleriyle birlikte öğrencilerine sunuyor.

EdukaKids Anaokulu Ulusal ve Uluslararası Değerleri Edinmiş Çocuklar Yetiştiriyor

Çift Dilli Eğitim Programıyla Geleceğin Temelleri EdukaKids’te Atılıyor…

Her yaş grubu için özel olarak hazırlanmış bütüncül öğrenmeye dayalı uluslararası bir okul programı sunan Modafen Okulları’nın Anaokulu bölümü EdukaKids, çift dilli eğitim sisteminin kazandırdığı küresel bakışının yanı sıra akademik eğitim programını, spor, sanat, kodlama gibi branş dersleriyle birlikte öğrencilerine sunuyor. A tipi ve sürdürülebilir bir eğitim anlayışının benimsendiği eğitim kurumunda çocuklar, deneyimli öğretmenler eşliğinde sorarak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenirken; ilgi alanları ile güçlü oldukları yanları geliştirme imkanına da sahip oluyorlar. Okulda; anaokulu döneminden 12. sınıfın sonuna kadar tüm öğrencilerin entelektüel birer dünya vatandaşı olmaları amaçlanıyor.

Yetenek ve beceri yönetimine odaklanan, sosyal ve akademik hayattaki dengenin sağlandığı bir sistemi hedefleyen Modafen Okulları; sunduğu eğitim – öğretim programı ile bireyin ilk yıllarından üniversite dönemine kadar olan sürecinde etkin bir rol oynuyor. Çocukların eğitim hayatlarındaki ilk durak olan anaokulu döneminde başarılı bir grafik izleyen EdukaKids Anaokulu,  Çekmeköy’de hizmet verdiği kampüsünde ormanlık alanda doğayla iç içe, aydınlık ve donanımlı bir ortam sunuyor.

Modafen’in en güçlü yanlarından biri de yabancı dil eğitimi…

Modafen Okulları, birer dünya insanı olabilme yolculuğunda gerekli olan dil becerisini öğrencilerine kazandırmayı temel alıyor. EdukaKids Anaokulu’nda iki yaşından itibaren uygulanan yabancı dil eğitim programı kapsamında Early Years Foundation Stage Curriculum’ın “Öğrenmenin 6 Alanı” üzerinde duruluyor. Yabancı dil programının içeriği yaş gruplarına göre değişiyor ve İngilizce eğitimi tam gün bilingual (iki dilli) olarak sürdürülüyor.

EdukaKids Anaokulu’nun iki yaş için üç yarım gün “oyun grubu” ve üç, dört, beş yaş için beş tam gün olan programında İngilizce eğitim veriliyor. Yabancı (native) öğretmen ve sınıf öğretmeni olmak üzere tam zamanlı iki öğretmen bulunuyor. Ayrıca sanat, müzik, beden eğitimi, drama, kodlama, satranç, perküsyon ve dans dersleri gibi branş dersleri de İngilizce olarak yapılıyor.

İngiliz ve Türk müfredatı birlikte veriliyor

Alanında deneyimli ve uzman yabancı öğretmenlerle iki yaştan başlayıp lise son sınıfa kadar devam eden sistem sayesinde yabancı dil, çocukların hayatlarının bir parçası haline geliyor. Gelecek yıllardaki yabancı dil öğretimine de alt yapı oluşturuyor. Her şeyden önce miniklerin uluslararası bir bakış açısı kazanmalarına zemin hazırlayan EdukaKids’in uyguladığı İngiliz müfredatı, yalnızca dil eğitiminde değil kültürlerarası etkileşimde de kılavuzluk yapıyor. Milli değerlerin kazandırılması noktasını da ön plana alan okul yönetimi, Türk müfredatı ile İngiliz müfredatının birlikte sunulduğu bir sistemle ilerliyor.

Özgüven gelişimine tam destek

Öğrencilerin kişisel temsil becerisi ve sosyal hayattaki özgüven noktasında da etkin olabilmelerini sağlayacak bir yaklaşıma sahip olan Modafen Okulları bünyesindeki EdukaKids Anaokulu, birbirinden yaratıcı aktivitelerle çocukların gelişimlerine katkıda bulunuyor. Okul, her ay iki kez, ayın konsepti ile bağlantılı olarak şehir gezileri düzenliyor. Ayrıca öğrenciler sanat derslerinde yaptıkları eserler ile sene sonu sergisine katılıyor. Hazırlık sınıfı grubu da her sene Sadberk Hanım Müzesi ile ortak bir proje gerçekleştiriyor. Yeni yıl başlangıcı ve yılsonunda dans ve drama derslerinde kazanılan beceriler, düzenlenen çeşitli gösterilerde hayat buluyor. Öğrencilerin gelişimlerine büyük katkı sunan bu sosyal ve kültürel faaliyetler özgüven gelişimi açısından da önem arz ediyor. Anaokulunda ayrıca yıl içinde öğrencilerle çalışmalar yapıp veliler için bilgilendirici seminerler hazırlayan uzman psikolog da bulunuyor.

Sanat çocukları özgürleştiriyor

EdukaKids Anaokulu’nun üzerinde hassasiyetle durduğu diğer bir konu da sanat eğitimi. Her defasında sanatın önemine ve çocuklara sanatsal bir bakış açısının kazandırılmasının gerekliliğine vurgu yapan Modafen Okulları, eğitimci kadrosunu da bu önceliğe göre oluşturuyor. Çocukların öğrenim süreçlerini tüm duyu ve yaratıcılıklarını kullanarak geçirmelerine zemin hazırladıklarını belirten EdukaKids Anaokulu Sanat Dersi Öğretmeni Meyzi Denizel,

“EdukaKids ailesi olarak yaratıcılığın öğretilebileceğine, beslenebileceğine ve imkan sağlandığında özgürleşebileceğine inanıyoruz.” diyor.

Amaçlarının bilimin ışığında özgür düşünen ve özgün eserler yaratan bir gençliğin ilk tohumlarını atmak olduğunu belirten Denizel, sanat eğitiminin duyguların özgürleşmesi adına sağlıklı ve mutlu bir gelecek inşa etmek için verilen bir eğitim olduğunu vurguluyor.

Yeni dönem kayıtları başladı

EdukaKids Anaokulu, 2022-2023 eğitim – öğretim dönemi için 2020, 2019, 2018 ve 2017 doğumlulara (2, 3, 4 ve 5 yaş grubu) yönelik yeni dönem kayıtlarına başladı. 2020 doğumlular, “oyun grubu” olarak üç yarım gün süren sınıflara dahil olabilirken, diğer yaş grupları tam gün okula devam edebiliyor. Yeni eğitim-öğretim dönemi için çocuklarını anaokuluna yazdırmak isteyen veliler, kontenjan sınırını da göz önünde bulundurarak Çekmeköy’de yer alan kampüsü ziyaret edebilirler ya da (0216) 641 57 83 NO’lu telefonu arayarak bilgi alabilirler. Bu sene içinde bulunduğumuz eğitim-öğretim yılı içinse 2019, 2018, 2017 ve 2016 doğumluları kapsayan kayıtlar devam ediyor.