Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Çin devlet bilgisayarlarındaki Intel ve AMD İşlemcilerini Kısıtlıyor!

Financial Times'ta yer alan habere göre Çin'in yeni uygulama yönergelerinde Intel ve AMD çipleri için engelleyici adımlar yer alıyor. 

Çin devlet bilgisayarlarındaki Intel ve AMD İşlemcilerini Kısıtlıyor!

Financial Times’ta yer alan habere göre Çin’in yeni uygulama yönergelerinde Intel ve AMD çipleri için engelleyici adımlar yer alıyor. Bu adım, Çin’in yabancı teknolojiye olan bağımlılığı azaltma arayışı içinde yerli yarı iletken endüstrisini güçlendirmesiyle birlikte geliyor.

Söz konusu raporda, 26 Aralık’ta açıklanan yeni satın alma yönergelerindeki detaylara göre bu kısıtlmaların Microsoft’un Windows işletim sistemini ve yabancı yapım veritabanı yazılımını da etkilemesi bekleniyor.

Financial Times’ın haberine göre Çin, devlet bilgisayarlarında ve sunucularında ABD işlemcilerini aşamalı olarak kaldıracak ve Intel ve AMD’nin çiplerini etkili bir şekilde engelleyecek yeni yönergeler uygulamaya koydu.

Raporda, 26 Aralık’ta açıklanan satın alma yönergelerinin şu anda uygulanmakta olduğu ve aynı zamanda Çin alternatiflerini tercih etmeleri nedeniyle Microsoft’un Windows işletim sistemini ve yabancı yapım veritabanı yazılımını da etkileyeceği belirtildi.

FT, ilçe düzeyindeki devlet kurumlarına “güvenli ve güvenilir” işlemciler ve işletim sistemleri satın almaları talimatı verildiğini söyledi.

AMD rapor hakkında yorum yapmayı reddederken Intel, CNBC’nin yorum talebine hemen yanıt vermedi.