Sosyal Medya

Otomobil

Çin yapımı Tesla Model 3 Gelecek yıl yüzde 20 daha ucuz olacak

Çin yapımı Tesla Model 3 Gelecek yıl yüzde 20 daha ucuz olacak. Daha ucuza üretmek için daha fazla yerel bileşen kullanılacak.

Tesla, Çin’de üretilen Model 3’ler için indirim planlıyor

Tesla elektrikli otomobillerinin fiyatlarını aşağıya çekmek için daha fazla yerel bileşenleri kullanacak. Bu sayede vergi tarifelerinden kaçınacak şirket, üretim maliyetlerinde indirim sağlayacak.

Çin Yapımı Tesla Model 3 Gelecek yıl yüzde 20 daha ucuz olacak.

Tesla’nın Şanghay tesisinde üretilen Model 3 sedan otomobillerde gelecek yılın ikinci yarısında en az yüzde 20 indirime gideceği belirtildi

Tesla Inc. Çin’de üretilen Model 3 sedan otomobillerde gelecek yıl yüzde 20 veya üzerinde indirime gitmeyi planlıyor.

Dünyanın en büyük elektrikli araç piyasası yavaşlarken daha fazla alıcıyı cezbetmeyi hedefleyen ABD’li otomobil üreticisi, kaynaklara göre daha yerel bileşenler kullanıp daha az parça ithal ederek tarifelerden kaçınacak ve bu şekilde maliyetlerini aşağı çekecek.

Tesla’nın Şanghay’daki yeni fabrikasında üretilecek otomobillerin fiyatı 355,800 yuan (50,800 dolar) seviyesinden başlayacak ve muhtemelen 2020’nin ikinci yarısında düşecek.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, diğer markalar karşısında avantaj kazanmak için markanın ABD dışında kurulan ilk üretim tesisi olan Şanghay fabrikasına güveniyor.

Söz konusu hamlenin aynı zamanda NIO Inc. ve Xpeng Motors gibi yerel üreticiler üzerinde de fiyat baskısına neden olması bekleniyor.