Sosyal Medya

Otomobil

Panasonic Tesla için 1.6 Milyar Dolarlık Batarya Üretecek!

Panasonic Tesla ile birlikte elektrikli otomobillerin geleceğine yaptığı yatırımları iki katına çıkarıyor.

MarketWatch’un haberine göre Japon elektronik devi Tesla Motor için 1.6 Milyar dolarlık lityum-iyon batarya üretecek. Üretim Nevada’da yer alan Gigafactory’de yapılacak.

Projenin tamamı  4 yada 5 Milyar dolara mal olması bekleniyor. Tesla bu üretim sayesinde 2020 yılına kadar yıllık 500 Bin adetlik bir araç satış planını devreye sokmak istiyor.

Panasonic’te bunu umuyor ve önümüzdeki 4 yıl içinde  otomobil üreticileri için elektronik satışlarını arttırmayı hedefliyor.

Panasonic Başkanı Kazuro Tsuga “Eğer Tesla uygun elektrikli araç sunmayı başarırsa otomobil dünyası değişecek ve biz de büyümek için bir fırsat yakalayacağız” diyor.

Volkswagen ve General Motor’da benzer şekilde lityum iyon batarya üretimleri konusunda Güney Koreli Elektronik Devi LG ile anlaşma yapıyorlar. Tesla ve Panasonic’te bu konuda başka bir işbirliği yapmış oluyor.

Elektrikli Otomobil’in geleceğini Tesla’nın tekelinden almak isteyen Faraday Future’da 3 Milyon MetreKarelik üretim tesislerini Çin’li teknoloji devi Letv’nin desteği ile kurmuştu.

Görünüşe göre tüm lityum iyon batarya üreticileri gelecekte ön görülen elektrikli otomobil pazarından ciddi pay almanın peşinde.

MarketWatch