Sosyal Medya

Otomobil

Çinli teknoloji devi Baidu Geely ile ortak otomobil üretecek!

Elektrikli otomobil üretmek artık sadece otomobil üreticisi firmaların gözdesi değil. Büyük teknoloji şirketleri de işbirlikleriyle bu yarışa dahil oluyor.

Elektrikli Otomobil Üretmek için Bir Çinli Teknoloji Devi Daha!

Dünya çapında birçok teknoloji devi ardı ardına elektrikli araba sektörüne girme planlarıyla ilgili açıklama yaparken Çinli teknoloji devi Baidu da sektöre girmek için Geely ile ortak bir şirket kuracaklarını açıkladı.

Çin’in arama motoru devi Baidu, araba üreticisi Zhejiang Geely Holding Group ile akıllı elektrikli araba üretmek için ortak bir şirket kuracaklarını söyledi.

Otonom sürüş teknolojisi ve internet bağlantı altyapısı geliştiren Baidu, yeni elektrikli arabanın Baidu’nun akıllı sürüş yetenekleri ve Geely’nin araba yapma becerisi ile ortaya çıkacağını belirtti.

Baidu’nun yaptığı açıklamaya göre, yeni kurulan şirket Baidu’dan bağımsız bir yapıya sahip olacak ve Geely de stratejik bir yatırımcı konumunda olacak.

Geçtiğimiz haftalarda Apple’dan LG’ye kadar birçok teknoloji şirketi elektrikli araba sektörüne girmeyi planladıklarını belirtmişti. Apple’ın Hyundai ile işbirliği yapacağı konuşulurken LG ise Magna International ile yeni bir ortak girişim anlaşması imzalamıştı.

Apple’ın tedarikçisi Foxconn da elektrikli araba üretmek için Çinli elektrikli araba girişimi Byton ile yatırım görüşmeleri gerçekleştirdiklerini duyurmuştu.

Elektrikli araba sektörüne ilgi giderek artarken Elon Musk, Jeff Bezos’u geçerek dünyanın en zengin kişisi oldu.