Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Cisco Türkiye, en yeni teknolojilerini paylaştı!

CISCO Türkiye Genel Müdürü Didem Duru, Cisco'nun bu hafta düzenlenen Cisco Live 2022 etkinliğinde duyurduğu yeni teknolojileri ve inovasyonları paylaştı.

İşte Cisco’nun yeni teknolojileri

Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gündemi değerlendirdi ve bu hafta yapılan Cisco Live 2022 etkinliğinde duyurulan yeni inovasyonlarını paylaştı. Söz konusu yeni teknolojiler, Cisco’nun ağ iletişimi, güvenlik, iş birliği ve optimize edilmiş uygulama portföyü geneline yayılıyor.

CISCO Türkiye Genel Müdürü Didem Duru, Cisco’nun bu hafta düzenlenen Cisco Live 2022 etkinliğinde duyurduğu yeni teknolojileri ve inovasyonları paylaştı.

Didem Duru, Cisco Türkiye CTO’su Ümit Aşkan ve Kurumsal ve Ticari Segmentler Satış Müdürü Nevcihan Matur ile birlikte İstanbul’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Duru, makroekonomik baskıların, jeopolitik zorlukların ve pandeminin dünya genelinde dijitalleşme sürecini hızlandırdığına işaret ederek, bu sürecin şirketleri 4 ana konuya odaklanmaya yönelttiğini vurguladı: 1) Uygulamaların yeniden tasarlanması. 2) Giderek daha yaygınlaşan hibrit işgücünün desteklenmesi. 3) Altyapının dönüştürülmesi. 4) Verilerin ve iş modellerinin güvenli hale getirilmesi.

CISCO Türkiye Genel Müdürü Didem Duru,

Amacımız, müşterilere bulut yolculuklarında yardımcı olmaktır

Cisco olarak müşterilerine bu 4  başlıkta da her türlü desteği sağladıklarını kaydeden Didem Duru, şunları söyledi:

“Cisco olarak önceliğimiz müşterilerimizin dijital çeviklik kazanabilmeleri için bağlantı kurmalarına, güvenliği  ve otomasyonu sağlamalarına yardımcı olmak. Buna, hibrit çalışmayı mümkün kılan iş devamlılığı ile işyeri, iş gücü ve iş yükleri genelinde Sıfır Güven modeli ile güvenliği sağlamak da dahil. Herhangi bir kullanıcıyı herhangi bir uygulamaya ve herhangi bir buluta bağlıyor, şirket içi ve bulut ortamlarında bulut operasyonları sunuyoruz. Ancak belki de en önemlisi, altyapıdan uygulamaya kadar benzersiz içgörüler ve gözlemlenebilirlik sağlıyoruz.”

İşte Cisco Live’da duyurulan inovasyon ve teknolojilerden öne çıkanlar:

Cisco Tahmine Dayalı Ağlar

Cisco, son 30 yıldır interneti güçlendiriyor ve dünyayı bağlıyor. Ağlar, performans ve güvenilirliği korumak için sorunları tespit etmek ve bunlara tepki vermek için gelişmiştir. Bir sonraki önemli adım, ağların sorunları daha gerçekleşmeden tahmin etmesidir. Bu şimdiye kadar zor olan bir şeydi. Tahmine Dayalı Ağlar ile Cisco, uygulama sorunlarını gerçekleşmeden önce öngörerek yeni bir güvenilirlik ve performans düzeyi sağlıyor.

Cisco, son iki yıldır tahmine dayalı yazılım motorları oluşturmakta ve test etmektedir; İlk müşteri testleri, Cisco teknolojisinin uygulama sorunlarını yüksek doğrulukla tahmin edebildiğini ve BT ekiplerinin yükünü büyük oranda hafiflettiğini gösteriyor. Cisco, Tahmine Dayalı Ağlar teknolojisini, portföyü genelinde entegre, kullanımı kolay SaaS (servis olarak yazılım) tekliflerinde sunmayı ve bu teknolojiyi her ölçekten şirket için erişilebilir hale getirmeyi planlıyor.

Modern işletmeler için yeni teknolojiler

Cisco Live konferansında Cisco, kuruluşların günümüzün hibrit dünyasında gereken üretkenliği, esnekliği ve çevikliği sağlamasına yardımcı olan ağ iletişimi, güvenlik, iş birliği ve optimize edilmiş uygulama yazılımı portföyündeki yeni teknolojileri paylaştı.

  • Birleşik deneyimler: Cisco, Cisco Meraki, Cisco Catalyst ve Cisco Nexus portföylerinde birleşik bir deneyim sağlayan yeni bulut yönetimi özellikleri ile WAN performansının gelişmiş optimizasyonu için yeni bir Cisco ThousandEyes ürününü duyurdu.
  • Güvenlik esnekliği: Cisco, her şekil ve boyuttaki kuruluşlar için güvenli erişim ve bağlantı sağlayan küresel, bulut tarafından sunulan, entegre bir platform için yeni stratejisini açıkladı. Cisco, sektörün en eksiksiz portföyündeki yeniliklerle Güvenlik Bulutu vizyonunu gerçekleştirmek için adımlar atıyor.
  • Güçlendirici, bağlantılı bir hibrit iş deneyimi: Sektörün hibrit çalışma için ilk telefonu olan Cisco Video Phone 8875, üretkenliği en üst düzeye çıkarmakta ve yoğun toplantı trafiğinin yol açtığı yorgunluğunu azaltmakta. Webex Events, çevrimiçi etkinliklerde dil engellerini aşmak için sesten sese gerçek zamanlı çeviri yapabilir. Salesforce ve Oracle Eloqua da daha yüksek üretkenlik için esnek iş akışları sağlamak üzere Webex Events’e entegre edilmiştir.
  • Yeniden tasarlanan bir uygulama deneyimi: Cisco, giderek daha karmaşık mimarilere ve hizmetlere dayanan modern uygulamalar için yeni bir bulut-yerel gözlemlenebilirlik platformu olan AppDynamics Cloud’u piyasaya sürdü. Sadelik, kullanılabilirlik ve sezgisellik için tasarlanan bu sistem, BT ekiplerinin, günümüzde işletmeler, tüketiciler ve son kullanıcılar tarafından talep edilen kusursuz dijital deneyimleri sunmasını sağlıyor.
  • Yeni ücretsiz açık kaynaklı, API öncelikli geliştirici çözümleri: Uygulamalar artık sadece markanın bir uzantısı veya müşterilerin ilgisini çekmek için ek bir kanal olmaktan çıkıp işin bizzat kendisi haline geldi. Cisco’nun Panoptica ve Calisti uygulaması, daha hızlı uygulama geliştirme döngüleriyle sonuçlanan ve işletmelere olağanüstü dijital deneyimler için kritik olan modern uygulama bağlantısı, güvenlik ve gözlemlenebilirlik sağlayan buluta özgü, API öncelikli araçlar paketine en son eklenen uygulamalar oldular.