Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Cisco, Yazılım ve Hizmet Satın Alma Programını Basitleştiriyor!

Cisco, 26’ncısını düzenlediği Çözüm Ortakları Zirvesi’nde önümüzdeki dönemde iş yapış şekillerini iyiye ve kolaya doğru evriltecek çözümlerini açıklamaya devam ediyor. Yeni Kurumsal Anlaşması (EA) ile müşterilerin dijital dönüşümünün hızlandırılması ve çözüm ortaklarıyla yazılım cirosunun artırılması amaçlanıyor.

Cisco 2021 Çözüm Ortakları Zirvesi’nde bir yenilik daha

Yazılım ve Hizmet Satın Alma Programını Basitleştiriyor

Cisco, 26’ncısını düzenlediği Çözüm Ortakları Zirvesi’nde önümüzdeki dönemde iş yapış şekillerini iyiye ve kolaya doğru evriltecek çözümlerini açıklamaya devam ediyor. Yeni Kurumsal Anlaşması (EA) ile müşterilerin dijital dönüşümünün hızlandırılması ve çözüm ortaklarıyla yazılım cirosunun artırılması amaçlanıyor. Çözüm ortakları, Hibrid Çalışma, uçtan uca İzlenebilirlik (FSO) ve Güvenli Erişim Hizmeti Uç Noktası (SASE) gibi Cisco çözüm ve hizmetlerini artık daha kolay satıp işleme alabilecek. Cisco Sermaye finansmanı kredi riskini azaltarak müşteri ve ortakların bilançolarını koruyor.

 

  1. Yıllık Çözüm Ortakları Zirvesi konferansında Cisco, çözüm ortaklarının ve müşterilerinin Cisco yazılım ve hizmetlerini daha kolay satın almasını, satmasını ve yönetmesini sağlayacak yeni Kurumsal Anlaşmasını (EA) duyurdu. Yapılacak işlemlerin tek bir sözleşme üzerinden yürütülecek olması, Cisco’nun portföyüne ve çözümlerine erişimi artırırken maliyetlerin öngörülebilir olması ve seçeneklerin çeşitli olmasının yanı sıra dijital dönüşümüne hız vermeyi planlayan kuruluşlara daha fazla esneklik sağlıyor.

Cisco Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Reem Asaad, konu hakkında şunları söyledi: “Cisco’nun yeni Kurumsal Anlaşması, müşterilerimize ve çözüm ortaklarımıza harika yazılım ürünlerimizi satın almanın ve tüketmenin güçlü, basit ve son derece esnek bir yolunu sunuyor. Çözüm ortağı ekosistemimiz şimdiden milyarlarca dolarlık bir yazılım iş hacmi oluşturdu ve daha yeni başlıyoruz. Yatırımları portföy genelinde geçiş olanağı gibi inovasyonlar, müşterilerimize daha iyi hizmet sunmamızı, iş dönüşümü çalışmalarımızı daha da ilerletmemizi ve çözüm ortaklarımızın kârlılığını artırmamızı sağlayacak.

Daha az yönetim, daha fazla sonuç

Yeni Kurumsal Anlaşması, Cisco’nun devam eden dönüşümünün yanı sıra çözüm ortaklarının kârlılığını artırma ve müşteri deneyimini daha da akıcı hale getirme kararlılığının bir dönüm noktası. Cisco Kurumsal Anlaşması modelinin uygulamaya alınmasından bu yana 10.000’den fazla müşteri İşletme Anlaşmaları yoluyla yazılım ve hizmet satın aldı. Yeni Cisco EA, müşterilere ve çözüm ortaklarına şu önemli faydaları sağlayacak:

Portföydeki farklı ürünlere basitleştirilmiş erişim

Şirketler daha yenilikçi teknolojilere geçerken çeşitli lisans sözleşmelerini yönetme zorluğuyla karşı karşıya kalıyor. Cisco’nun yeni EA’sı bu deneyimi sadeleştirmek için şu uygulamalardan faydalanıyor:

  • Beş portföy (Uygulamalar, Altyapı, Ağ Altyapısı, İş birliği, Güvenlik ve Hizmetler) için tek bir koşul ve şart dizisi.
  • Müşterilerin EA faydalarına erişmesini kolaylaştırmak için minimum harcama eşiğinin düşürülmesi.
  • Tek bir anlaşma kapsamında birden fazla çözüm ortağı ve müşterilerin tüm lisanslarını görebilmesi.

Daha fazla finansal esneklik

Giderek daha karmaşık BT ortamlarıyla karşı karşıya kalan şirketler, maliyet öngörülebilirliği sunan yeni yazılım ve hizmetler arıyor. Yeni Cisco İşletme Anlaşmasıyla:

  • Cisco Ağ Çözümleri müşterileri, taahhüt ettikleri harcamalarını Cisco DNA yazılımı ve Meraki yazılımı arasında kaydırabilmesini sağlayan bir özellik olan “value shift” özelliğinden faydalanabilecek.
  • Şirketler lisansları hızlıca etkinleştirip, gerekli hizmetleri ihtiyacı olduğu zamanda kullanabilecek ve True Forward özelliğiyle gelecekteki faturalandırma döngüleri yeni kullanım düzeylerine uygun hale getirilecek.
  • Cisco Capital’ın yeni hizmeti olan Cisco Kurumsal Anlaşması Ödeme Hizmeti, seçili EA’lar ve tekli yazılımlar için müşteriye ekstra maliyet olmadan kapsamlı ödeme olanağı sağlıyor. Cisco’nun çözüm ortakları için tamamlayıcı finansman seçeneği kredi ve kur riskini azaltırken, Cisco Capital üzerinden faturalandırma ve tahsilata olanak sağlıyor ve çözüm ortaklarına müşteri sözleşmesinin geçerli olmasıyla ödeme yapılıyor.

Daha fazla iş çevikliği

Yazılımların yönetilmesi ve güncellenmesi, büyük şirketler için her zaman karmaşık ve zaman alan bir süreç olmuştur.  Yeni Cisco Kurumsal Anlaşması:

  • Şirket geneli taahhüde gerek olmaksızın yenilikçi teknolojilere erişimi artırıyor.
  • Lisansların tek bir yerden görüntülenmesi, yönetilmesi ve yenilenmesiyle lisans tedarikini akıcılaştırarak basit bir yönetim sunuyor.

Şimdilik yalnızca seçili çözüm ortaklarıyla sunulan yeni Cisco EA’nın 2022 yılının başı itibariyle daha fazla çözüm ortağı tarafından sunulması planlanıyor. Mevcut İşletme Anlaşması programları kullanımda olacak, yeni Cisco İşletme Anlaşması’na geçiş 2022’nin ilk yarısında gerçekleşecek.