Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Cisco, yeni güvenlik çözümü Cisco Secure Access’i tanıttı

Cisco, üstün hibrit iş deneyimini desteklemek ve her konum, cihaz ve uygulamada erişimi basitleştirmek için tasarladığı yeni güvenlik çözümü Cisco Secure Access’i tanıttı.

Cisco, yeni güvenlik çözümü Cisco Secure Access’i tanıttı

 

  • Cisco’dan yeni güvenlik çözümleri
  • Yapay zekâ ile daha güvenli hibrit çalışma

Cisco, üstün hibrit iş deneyimini desteklemek ve her konum, cihaz ve uygulamada erişimi basitleştirmek için tasarladığı yeni güvenlik çözümü Cisco Secure Access’i tanıttı. Güvenlik Duvarı, Çoklu Bulut ve Uygulama Güvenliği alanlarındaki yeni inovasyonlar Cisco’nun Güvenlik Bulutu platformu vizyonunu daha da ileri taşıyor.

Kurumsal ağ ve güvenlik alanında dünya lideri Cisco, siber güvenliği basitleştirmek ve giderek karmaşıklaşan tehdit ortamında kişilerin her yerden işlerini en iyi şekilde yapmalarına olanak sağlamak için yapay zekâ destekli Cisco Security Cloud çözümünü hayata geçiriyor. Cisco, operasyonları basitleştirerek ve etkinliği artırarak güvenlik ekiplerini destekleyecek yapay zekâ ve makine öğrenmesi alanındaki üstün teknolojili inovasyonlara yatırım yapıyor.

Tüm uygulama ve kaynaklara her yerden güvenli bağlantı

Günümüzün BT ortamı radikal bir şekilde değişti. Bulutun benimsenmesi hız kazandı. Uzaktan ve hibrit kullanıcılar artık çoğunluğu oluşturuyor. Çoğu kuruluş, günümüzün yüksek oranda dağıtılmış ortamını desteklemek üzere tasarlanmamış nokta ürünlerden oluşan karmaşık bir ağ kullanıyor. Kullanıcılar tutarsız erişim deneyimleri arasında gezinmek ve gün boyunca yeniden kimlik doğrulaması yapmak zorunda kalıyorlar; bu da üretkenliği sekteye uğratıyor. Cisco’nun yeni SSE çözümü Cisco Secure Access ile kullanıcılar uygulama ve kaynaklara daha hızlı ulaşabiliyor ve daha güvende oluyorlar.

Cisco’nun Güvenlik ve İş Birliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jeetu Patel yeni güvenlik çözümleri için şunları söyledi:

“Cisco Secure Access sayesinde kullanıcının üzerindeki yükü kaldırıyoruz. Güvenli ve hibrit çalışmayı mümkün kılmak için sadece bazı uygulamalara değil, tüm uygulamalara sorunsuz erişim ile üstün bir deneyim sağlıyoruz. Ağ üzerinde sunduğumuz eşsiz görünürlük bize başka hiçbir şirketin sahip olmadığı bir avantaj sağlıyor. Güvenliğin ağ ile buluştuğu noktada Cisco’nun gerçekten de dünyanın en iyisi olduğuna inanıyoruz.”

 

İşte Cisco Secure Access’in öne çıkan özellikleri

  • Ortak Erişim Deneyimi: Son kullanıcı müdahalesi olmadan trafiği özel ve genel hedeflere akıllı ve güvenli bir şekilde yönlendirerek tüm uygulamalara ve kaynaklara erişmenin tek ve kolay bir yolunu sunar.
  • Bulutta Yönetilen Tek Bir Konsol: Birden fazla işlevi, tüm trafiği koruyan kullanımı kolay tek bir çözümde birleştirerek güvenlik işlemlerini basitleştirir. Yöneticiler ve analistler geniş bir araç setini yönetmek yerine tek bir yere giderek tüm trafiği görebilir, tüm politikaları belirleyebilir ve güvenlik risklerini analiz edebilirler. Bu da verimlilik artışları, maliyet düşüşleri ve esnek bir BT ortamı anlamına gelir.
  • Daha Hızlı Tespit ve Müdahale: Araştırmaları hızlandırmak için gerekli analizi sağlar ve daha fazla tehdidi tespit edip engellemek için Cisco Talos yapay zekâ odaklı tehdit zekâsı ile desteklenir.

Apple ile iş birliği

Cisco, nerede çalışırlarsa çalışsınlar kullanıcılar için en güvenli ve en iyi kullanıcı deneyimini yaratmak amacıyla önde gelen mobil cihaz satıcılarıyla iş birliği yapıyor. Cisco, Cisco Secure Access tarafından desteklenen Zero Trust Access (ZTA) özelliklerini iOS ve macOS’ta deneyime dahil etmek için Apple ile iş birliği yaparak uygulamalara güvenli erişimi yaygınlaştırırken aynı zamanda BT için daha basit ve herkes için daha güvenli hale getirdi.

Cisco Secure Access, müşterilerimizin küresel erişimini hızla genişletmek için Cisco Veri Merkezleri ve genel bulut sağlayıcıları ile hibrit bir Varlık Noktası (POP) yaklaşımı benimsiyor. Cisco Security Cloud’un bir parçası olarak, Cisco ThousandEyes’in yerleşik ağ görünürlüğü de dahil olmak üzere Cisco güvenlik ve ağ portföyünün geri kalanındaki yeteneklerden yararlanıyor ve üçüncü taraf satıcıların çözümleriyle kolayca entegre edilebiliyor. Cisco Secure Access, Temmuz 2023’ten itibaren sınırlı olarak piyasaya sürülecek ve Ekim 2023’te genel kullanıma sunulacak.

 

Tehditlere müdahaleyi iyileştirmek için üretken yapay zekâ

 

Stratejik vizyonunu daha da ileriye taşıyan Cisco, Security Cloud platformundaki ilk üretken yapay zekâ yeteneklerinin ön gösterimini de yapıyor. Günümüzde çoğu kuruluş, ekipleri son derece karmaşık güvenlik politikaları belirlemeye ve sürdürmeye, ayrıca çok sayıda çözümdeki tehditleri izlemeye ve düzeltmeye zorlayan güvenlik ürünlerinden oluşan karışık bir yapıya sahip.

  • Karmaşıklığı Azaltın: Cisco Security Cloud, güvenlik ve BT yöneticilerinin ayrıntılı güvenlik politikalarını tanımlamalarını ve bunları güvenlik altyapılarının farklı yönlerinde en iyi şekilde uygulamalarını sağlayan yapay zekâ destekli Policy Assistant’tan yararlanacak. İlk uygulama için müşteriler, daha verimli güvenlik duvarı politikaları değerlendirmek ve üretmek için Cisco’nun Yapay Zekâ Asistanı ile mantık yürütebilecekler. Policy Assistant ,müşterilerin Cisco Secure Firewall Management Center’daki mevcut kural kümelerinden yararlanarak detaylı kontrolden ödün vermeden benzersiz verimlilik sağlayacak ve bu yılın sonlarında kullanıma sunulacak.
  • Tehditleri Hızla Tespit Edin ve Düzeltin: Cisco’nun SOC Assistant özelliği, tehditleri daha hızlı tespit etmek ve bunlara yanıt vermek için Güvenlik Operasyonları Merkezi’ni (SOC) destekleyecek. Bir olay meydana geldiğinde, asistan SOC analistine tam olarak ne olduğunu ve etkisini anlatmak için e-posta, web, uç noktalar ve ağdaki olayları uygun bir bağlam içinde değerlendirecek. Analistler daha sonra potansiyel eylemlere ilişkin kapsamlı bir bilgi tabanından yararlanarak en iyi iyileştirme yaklaşımını belirlemek için asistanla etkileşimde bulunabilecek.
    Bu kavramı ilk olarak RSA Conference 2023 etkinliğinde paylaşan Cisco, olay özetleme özelliğinin 2023 takviminin sonunda, kalan özelliklerin ise 2024 takviminin ilk yarısında kullanıma sunulacağını açıkladı.

 

Ağ güvenliği, hibrit çalışma için güçlendirildi

 

Dünya artık hibrit ve kullanıcılar ofiste ve hareket halindeyken kesintisiz bağlantılı deneyimlere ihtiyaç duyuyorlar. Güvenlik çözümlerinin temeli olarak güvenlik duvarının talepleri artmaya devam ederken yeni Cisco Secure Firewall 4200 Series ile kriptografik hızlandırma, kümeleme ve modülerlik ile performans ve esneklik çıtası yükseliyor.

İşletim sisteminin yeni 7.4 sürümünü çalıştıran Secure Firewall 4200 şu özellikleri sunuyor:

  • Şifre çözme olmadan yapay zekâ ve makine öğrenmesi tabanlı şifreli tehdit engelleme.
  • Her bir uygulama için eksiksiz tehdit denetimi ve politikası ile geliştirilmiş Sıfır Güven Ağ Erişimi (ZTNA).
  • Uzak ofislerden hibrit veri merkezlerindeki uygulamalara giden trafiğe güvenlik, kontrol ve görünürlük getiren basitleştirilmiş şube yönlendirmesi.

Cisco Secure Firewall 4200 Series cihazı, işletim sisteminin 7.4 sürümünü destekleyecek ve Eylül 2023’te piyasaya sunulacak. 7.4 işletim sistemi, Secure Firewall cihaz ailesinin geri kalanı için Aralık 2023’te piyasada olacak.

Cisco, kısa süre önce gerçekleşen Valtix satın almasının ardından Cisco Multicloud Defense‘i de duyurdu. Multicloud Defense, geleneksel güvenlik duvarı konseptini hizmet odaklı, çok bulutlu bir dünyaya genişletiyor. SecOps ekipleri artık AWS, GCP, Azure ve OCI genelinde güvenliği tek bir ilkeyle, gerçek zamanlı olarak, tek bir SaaS platformundan yönetebilecek. Buna ek olarak, ekipler herhangi bir bulut ortamı için güvenliği hızla oluşturarak daha fazla güvenlik ve verimlilik elde edebilecekler. Cisco Multicloud Defense kullanıma sunuldu.

 

Bulut uygulama güvenliği

 

Cisco’nun bulut tabanlı uygulama güvenliği çözümü olan Panoptica’daki yeni özellikler sayesinde de Cisco, bulut tabanlı uygulamaların koddan buluta güvenliğini sağlamak için entegre bir yaklaşım sunuyor. Panoptica’nın hali hazırda sağladığı Cloud Workload Protection (CWPP) özelliğine ek olarak, Cloud Security Posture Management (CSPM) 2023 Sonbaharından itibaren kullanılabilecek ve müşterilere Kubernetes kümeleri de dahil olmak üzere bulut varlıklarının tüm envanterine görünürlük sağlayarak sürekli bulut güvenliği uyumluluğu ve uygun ölçekte izleme imkanı sunacak. Buna ek olarak, gelişmiş saldırı yolu analizi sunmak için grafik tabanlı teknolojiyi kullanan yeni bir saldırı yolu motoru, güvenlik ekiplerinin bulut altyapılarındaki potansiyel riskleri hızlı bir şekilde belirlemelerine ve düzeltmelerine yardımcı olacak.
Ayrıca Panoptica ile Cisco’nun Full Stack Observability portföyünün entegrasyonu da iş risklerini önceliklendirmek için gerçek zamanlı görünürlük sağlıyor. Bu entegre yetenekler, güvenlik ve geliştirici ekiplerinin dinamik bulut uygulamalarını ve altyapısını korumak için gereken görünürlüğü, kontrolü ve eyleme geçirilebilir istihbaratı elde etmelerine yardımcı olacak.