Sosyal Medya

Genel

Cortana Uygulamaları Açmayı Başardı!

Windows 10'un son yapılandırma sürümünde sesli kişisel asistan Cortana yeni bir yeteğene kavuştu. 10120 yapılandırmasıyla birlikte Cortana yerleşik uygulamaları açabiliyor.

Windows 10’un son yapılandırma sürümünde sesli kişisel asistan Cortana yeni bir yeteğene kavuştu. 10120 yapılandırmasıyla birlikte Cortana yerleşik uygulamaları açabiliyor.

Windows 10’un sesli kişisel asistanı Cortana her yeni yapılandırma sürümünde yeni özelliklere kavuşuyor. Gelişimini sürdüren uygulama Windows 10’un yeni derlemesi 10120’de sesli komutlar ile uygulamaları açma özelliğine kavuştu. Neowin.net sitesinin haberine göre, sesli asistan yerleşik uygulamaları sorunsuz başlatabiliyor.

Yerleşik Windows uygulamalarına destek

Cortana’nın sesli komutlar ile açabildiği uygulamalar arasında Internet Explorer, File Explorer, Spartan Tarayıcı, Alarm ve Saat gibi yerleşik Windows uygulamaları dikkat çekiyor. Sesli asistanın tüm yerleşik Windows uygulamaları için çalıştırma desteği sağlandığı da verilen bilgiler arasında. Buna rağmen, Cortana üzerinden hala e-posta gönderiminin yapılamadığı belirtiliyor.

cdJagbv