Sosyal Medya

Mobil

Windows Phone Doğru Yolda!

Windows Phone'un Avrupa'da sergilediği performans, Microsoft'un doğru yolda ilerlediğini gösteriyor!

Windows Phone’un Avrupa’da sergilediği performans, Microsoft’un doğru yolda ilerlediğini gösteriyor!

Windows Phone, rakipleri Android ve iOS karşısında oldukça güç bir sene geçirdi. Amiral gemisi telefonun eksikliğini yaşayan platform, Microsoft’tan çok büyük bir destek de almadı. Ancak işletim sistemi, her şey rağmen bazı Avrupa ülkelerinde Android’den daha hızlı büyümeyi başardı.

Kantar Worldpanel’in en son verilerine göre Microsoft’un alt piyasaya yoğunlaşma stratejisi, satış rakamları bakımından sonuç verdi. Android’in büyüme oranını geride bırakan Windows Phone, yüzde 6’lık büyüme ile en çok Fransa’da büyüdü. Böylece Fransa’daki Windows Phone kullanım oranı, yüzde 14’e ulaştı. Raporun bu senenin ilk çeyreğiyle geçen senenin ilk çeyreğini karşılaştırdığını söyleyelim.

Almanya’da ise Windows Phone, yıldan yıla yüzde 2,1 büyümeyle, yüzde 8,7 pazar payına ulaştı. Windows Phone, EU5 ülkelerinin tamamı hesaplandığında (Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere ve İspanya) geçen seneye göre yüzde 1,8 pazar payı kazanmış durumda. Bu büyüme, aynı dönemde Apple’ın büyümesiyle denk. Android ise aynı dönemde yüzde 3 pazar payı kaybı yaşamış bulunuyor.

ABD pazarına bakıldığında ise Windows Phone’un yüzde 4’ü ancak geçebildiği, iOS’un yüzde 36, Android’in ise yüzde 58 pazar payına sahip olduğu görünüyor.

Sonuçlar Microsoft için zafer niteliğinde olmasa da, büyük ümit verdikleri kesin. Windows Phone kullanıcıları, firmadan şu sıralar yeni bir amiral gemisi telefon beklemekteler. Windows 10’un çıkışıyla birlikte firmanın telefon platformu, sıçramak için yeni bir şans da yakalayacak. Asıl büyümeyi, işte o zaman bekleyebiliriz…