Sosyal Medya

Mobil

Yeni Telefonları, Şarj Cihazı Olmadan Satın Alacağız.

Şarjlar ayrı satılabilir! Xiaomi'nin CEO'sundan gelen bilgilere göre firma ilerleyen dönemlerde akıllı telefonlarını satın alan müşterilerine paket ile birlikte şarj cihazı vermeyebilir.

Şarjlar ayrı satılabilir! Xiaomi’nin CEO’sundan gelen bilgilere göre firma ilerleyen dönemlerde akıllı telefonlarını satın alan müşterilerine paket ile birlikte şarj cihazı vermeyebilir.

Akıllı telefon ve tabletler ile gelen şarj aparatları yakın zamanda bazı markalar için ortadan kalkabilir. Çin’in güçlü markası Xiaomi’nin mevcut CEO’su Lei Jun tarafından yapılan açıklamada, şirketin gelecekte akıllı telefonları ile şarj cihazlarının gelmeyebileceği ima edildi.

Çinli sosyal medya mecrası Weibo’da takipçileri ile konuşan CEO Lei Jun, çevre kirliliğine bahsi geçen şarj cihazlarının da büyük katkısı olduğunu, bunun önüne de geçmek için “gereksiz” şarj aparatlarını ortadan kaldırmak gerektiğini söyledi.

Amacın müşteriye ekstra masraf çıkartarak kâr sağlamak değil, evde aynı markanın birden fazla şarjı varken, bir tane daha eklenerek olası kirliliğin engellenmesi olduğuna dikkat çekildi. Xiaomi Mi şarj aparatları yaklaşık olarak 1.70 dolara satılıyor. Tüm bunlara rağmen bazı Snapdragon çipsetli cihazlarda yer alan Quick Charge 2.0 sebebiyle özel şarjların gerektiği gözden kaçırılıyor.

Weibo kullanıcılarından bazıları her ne kadar Xiaomi CEO’su Lei Jun’u hak verse de, bir kesim de amacın şirketin masrafları kısmak istemesi olduğunu dile getiriyor.